Ak Parti Adayı Muammer Güler’İn Mardin‘de Önceliği Eğitim

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler’e büyükler kadar öğrenciler de büyük ilgi gösteriyor.

Ak Parti Adayı Muammer Güler’İn Mardin‘de Önceliği Eğitim
Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler’e büyükler kadar öğrenciler de büyük ilgi gösteriyor. Güler, köy ziyaretlerinde yolunu kesen çocuklara çeşitli hediyeler verirken, öğrencilere “İstanbul ve Ankara’da öğrenciler hangi eğitim teknolojileriyle eğitim görüyorsa sizler de o teknolojilerle eğitim göreceksiniz.” sözünü vererek Mardin’de en büyük önceliğinin eğitim olduğunu ifade etti.

    12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili Mardin Ak Parti 1. sıra milletvekili adayı olarak yoğun bir seçim çalışmaları sürdüren Muammer Güler, büyükler kadar küçüklerinde ilgili odağı oldu.Katıldığı seçim çalışmalarında bir anda çevresini saran minikler Muammer Güler’den okulların koşullarının iyileştirilmesini isterken bazı öğrencilerin sınıflarına akıllı tahta ve internet istemeleri ise dikkat çekiyor.

     Mardin için yeni bir dönemin başlayacağına belirten AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler, “Eğitim bundan önce görev yaptığım bütün illerde birinci önceliğimdi. 39 yıllık meslek yaşamımda eğitim kurumlarının geliştirilmesi, sınıf açığının kapatılması ve yeni okulların yapılmasında önemli çalışmalar yürüttüğüm gibi mevcut okullarımızın da eğitim koşullarının iyileştirilmesi için gerekli bütün çabayı gösterdim. Bugün halkımızın karşısına Türkiye’nin son 8.5 yılına damgasını vuran ve gelişmede önemli payı bulunan Ak Parti’nin Mardin milletvekili adayı olarak çıkıyorum. Elbette Mardin’in bundan sonraki dönemleri daha farklı olacak ve özellikle eğitim alanında reform uygulamalarla Mardin’de eğitim öğretim görmekte olan öğrencilerimiz dünya standartlarında eğitim kurumlarına kavuşacaktır. Çünkü benim ilk önceliğim eğitimdir. AK Parti hükümetleriyle eğitime sağlanan imkanlar bu güne kadar hiçbir iktidar döneminde sağlanmamıştı.”dedi.

    Mili Savunma Bakanlığı‘nın bütçesini aşan bir bütçe ilk kez AK Parti hükümetleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı‘na tahsis edildiğini hatırlatan Güler, ”Eskiye oranla bugün Mardin’deki okullarımızın koşulları Ak Parti hükümetlerinin desteği ve milletvekillerimizin çalışmalarıyla daha iyi noktaya çıkarılmıştır. Elbette bazı eksiklikler vardır. Ama bizimle birlikte 21. yüzyıl standartlarında eğitim kurumları Mardin’de hizmet vermeye başlayacak. Sınıfların teknolojik donanımlarının sağlanması, okulların kütüphane ve laboratuarlarının geliştirilmesi, okullarda akademik çalışmalar yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin arttırılması ilk önceliğimiz arasında yer alacaktır. Sınıflarımızda günümüz eğitim teknolojilerine uygun olarak akıllı tahtaların bulunması için gerekli çabayı göstereceğiz. İstanbul’da bir öğrenci hangi teknolojiyle eğitim görüyorsa Mardin’in Derik ilçesinin bir köyündeki öğrenci de aynı teknolojiyle eğitim görecektir.” şeklinde konuştu.