Erzurumlu Yusuf Ayağıyla Bin 500 Resim Yaptı

Kollarını ve vücudunun bir bölümünü kullanamayan doğuştan engelli Erzurumlu Yusuf, sol ayağını kullanarak bugüne kadar bin 500 resim yaptı.

Erzurumlu Yusuf Ayağıyla Bin 500 Resim Yaptı
İnsan isterse engeline rağmen önündeki tüm zorlukları aşabileceğinin en güzel kanıtını Erzurumlu Yusuf gösterdi. Kollarını ve vücudunun bir bölümünü kullanamayan doğuştan engelli Yusuf Arslan‘ın hiçbir eğitim almadan, yalnızca hayal gücünü kullanarak sol ayağı ile çizdiği resimler hayranlık uyandırıyor. Bugüne kadar bin 500 resim yapan Yusuf, azmin engel tanımadığını herkese gösteriyor.

Resimlerini satarak malzeme parasını çıkardığını ve ailesine destek olduğunu belirten Yusuf, "Eğitim alıp kendimi geliştireceğim" dedi. Yusuf‘un resimlerini değerlendirenler, "Yusuf geleceğin Picasso‘su olacak" şeklinde konuştu.

Ellerini kullanamadığı için sol ayağıyla resim yaptığını belirten Yusuf Aslan, 9 yaşından beri resim yaptığını söyledi. Genellikle soyut resimler çizdiğini ifade eden Aslan, "Şimdiye kadar bin 500‘ün üzerinde resim yaptım. Gördüğüm ya da düşlediğim şeyleri çiziyorum. Tüm engelli arkadaşlarıma sesleniyorum, engellerinden dolayı kendilerini evlerine kapatmasınlar. Yeteneklerini keşfederek hayata dört elle tutunsunlar" dedi.

Yusuf Aslan‘ın babası Abdullah Aslan ise oğlu ile gurur duyduklarını belirtti. Kan uyuşmazlığı nedeniyle Yusuf'un doğuştan engelli olduğunu söyleyen Aslan, "Yusuf ilk olarak 9 yaşında resim yaptı. Ondan sonra da resimlerini geliştirdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA