Türkmenistan’Da 2 Yeni Bakanlık Kuruldu

Türkmenistan’da kamu hizmetlerinin düzenli, hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve insanların sosyal güvenliğinin daha da iyileştirilmesi için 2 yeni bakanlık kuruldu.

Türkmenistan’da kamu hizmetlerinin düzenli, hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve insanların sosyal güvenliğinin daha da iyileştirilmesi için 2 yeni bakanlık kuruldu.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu toplantısında yeni bakanlıkların kurulmasına yönelik yasayı imzaladı. Yeni yasa çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kamu Hizmetleri Bakanlığı kuruldu. Berdimuhamedov toplantı sırasında Bekmurat Şamıradov’u Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Arslan Yagşımammedov’u Kamu Hizmetleri Bakanı görevine atadı.

Berdimuhamedov, Sosyal Güvenlik Bakanlığı yerine kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ülkede istihdam alanının oluşturulması demografik güvenliği ve insanların sosyal güvenliğinin sağlanması için çalışacağını belirtti.

Aşkabat ve diğer vilayetlerdeki belediye başkanlıklarına bağlı olan iş bulma kurumlarının bu bakanlığa bağlı olarak çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Berdimuhamedov, bakanlığın halkın istihdam sorununu gidermek için çaba göstereceğini ifade etti.

Türkmen lider, Türkmenistan’da her ayda çok sayıda sosyal amaçlı tesisleri, otomobil yolları, köprüler ve parkların hizmete açıldığını kaydederek, bunların korunması ve mevcut binalar ve tesislerin onarımı için kapsamlı çalışmaların yapıldığını belirtti. Daha önce bunların valilikler tarafından yapıldığını belirten Berdimuhamedov, bu çalışmaların eksiksiz ve zamanında yürütülmesi için bakanlık kurulması gerektiğini kaydederek, Kamu Hizmetleri Bakanlığı’nın kurulmasına yönelik yasayı imzaladı.