Lübnan İçişleri Bakanı: Kaçırılan Estonyalılar Yurtdışında Olabilir

Lübnan‘da geçici hükümetin İçişleri Bakanı Ziad Baroud, geçtiğimiz ay Lübnan‘da kaçırılan 7 bisikletçinin, yurtdışına çıkarılmış olabileceğini söyledi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Baroud, "Lübnan‘da olup olmadıklarını veya sınır dışına çıkarılıp çıkarılmadıklarını söyleyemiyoruz" diye konuştu. Baroud, ordu ve iç güvenlik teşkilatının, Estonyalı bisikletçilere ulaşabilmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

23 Mart‘ta meydana gelen olayın ardından, konuyla bağlantılı olduğu şüphesiyle 4 kişinin tutuklandığını söyleyen Baroud, soruşturmayı yürüten yetkililerin bu yönde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

"Soruşturmaya zarar vereceği için ayrıntıya girmek istemiyorum" diyen Baroud, şu ana kadar elde edilen ipuçlarına göre kaçırma olayının profesyonelce gerçekleştirildiğinin kesin olduğunu bildirdi.

30-40 yaşları arasında 7 Estonyalı erkek bisikletçi Bekaa Vadisi‘nin doğusunda kaçırılmıştı.

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi daha önce yaptığı açıklamada, kaçırma olayının Lübnan veya Suriyeli bir çetenin işi olduğunu ifade etmişti.

Yetkililer, Estonyalı bisikletçilerin Suriye‘ye kaçırılmış olabileceğini belirtirken, kaçırma olayının sebebi hakkında şu ana kadar bir bilgiye ulaşılabilmiş değil.

Kaynak: İHA