İmparator Cihangir Tablosu Alıcı Bekliyor

Dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Bonhams İslam eserlerinin yer aldığı açık arttırmaya ev sahipliği yaptı.

9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan dönemde yapılan sanat eserleri sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Arap, İran ve Osmanlı dönemlerinde üretilen mücevherler, tekstil, metal, cam sanat ürünleri müzayedenin göz kamaştıran eserleri arasında yer aldı. Açık arttırmanın en gözde eseri ise İmparator Cihangir‘ in portresi oldu.

Dönem imparatorlarına ait bilinen en büyük tablo olan İmparator Cihangir‘in portresinin yaklaşık bir milyon İngiliz sterlininden yeni sahibini bulması bekleniyor. 1605-1627 tarihlerinde Babür İmparatoru olan Cihangir‘in sanatçı Abul Hasan tarafından resmedilen portresi eşsiz olarak tarif ediliyor.

Bonhams yetkililerinden Matthew Thomas "Bugün saat 10.30 da başlayacak satışta 380 parça eser satışa çıkacak. 9. ve 19. yüzyıl İslam ve Hint eserlerinin yer aldığı satışta tablolar, takılar, metal işleri gibi bir çok alanda sunulmuş eserler yer alacak. Satışın en gözde eseri Babür hükümdarının 16-17. yüzyıllarda resmedildiği tahmin edilen ve bilinen Babür döneminin en büyük portresi ilan edilen Cihangir tablosu olacak. Yaklaşık bir milyon İngiliz sterlininden alıcı bulacağını tahmin ediyoruz. Diğer

eserler Osmanlı-Türk eserlerinden Kur‘anlar, takılar ve tekstil ürünlerinden oluşuyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA