Deloıtte 25. Yıl Kütüphanelerinin İlkini Açtı

Deloitte‘un Türkiye‘deki 25. yılı nedeniyle başlattığı "Deloitte Eğitim Vakfı 25. Yıl Kütüphanesi" projesinin ilki, Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu‘nda hizmete açıldı.

Deloitte‘un Türkiye‘deki 25. yılı nedeniyle başlatılan Deloitte Eğitim Vakfı 25. Yıl Kütüphanesi projesinin ilki hayata geçirildi. Deloitte Türkiye çalışanlarından oluşan Deloitte Cares Gönüllü Grubu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda 3 bin öğrenci kapasiteli Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu 3 bin 500 kitaplık bir kütüphaneye kavuştu.

Deloitte Türkiye çalışanlarının katkılarıyla toplanan ve yayınevlerinden satın alınan kitaplar ayrıştırılarak, etiketlendi ve sisteme girilmek üzere Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu‘na teslim edildi. Deloitte Cares Gönüllü Grubu‘ndan gönüllü bir mimarın destek verdiği projede kütüphanede kullanılan mobilyalar, Deloitte Türkiye çalışanları tarafından monte edilerek kullanıma hazır hale getirildi.

Kütüphane açılışında bir konuşma yapan Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu, "Deloitte Türkiye olarak ülkemiz iş dünyasına değer katacak insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmayı bir kurum misyonu olarak belirledik. Bu amaçla kurduğumuz Deloitte Eğitim Vakfı ile çalışmalarımız devam etmektedir. Deloitte‘un Türkiye‘deki 25. yılını kutladığımız 2011 yılında bu vesileyle önemli bir projeyi hayata geçirdik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların okuma alışkanlığı

edinmesini teşvik etmek ve bu yolla bilgiye erişimlerinin önünü açmak amacıyla başlattığımız Deloitte Eğitim Vakfı 25. Yıl Kütüphanesi‘nin ilkini bugün burada hizmete açtık. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Özellikle çocuklar ve gençler için yazdığı roman ve öykülerle tanınan yazar Gülten Dayıoğlu projeye kendi kitaplarını bağışlayarak katkıda bulundu. Açılışta konuşma yapan Dayıoğlu Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu‘na bağışladığı kitapları imzaladı.

Kaynak: İHA