Bilgisayar Destekli Hafızlık Eğitimi

Mersin‘in Erdemli ilçesine bağılı Limonlu beldesindeki Yatılı Kız Kur’an Kursunda, hafız adaylarının bilgisayar destekli eğitim alacakları bildirildi.

Bilgisayar Destekli Hafızlık Eğitimi
Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir atıl durumda olan binada tadilat yapıldığını belirterek, "Eğitim kalitesi açısından biz şu anda binamızı 50 öğrencimiz için hazırladık. 20’ye yakın öğrencimiz hafızlık eğitimi alıyor. İleride buradaki 50 öğrencimizin tamamının hafızlığa çalışıyor olmasını hedefliyoruz. Erdemli ilçemizdeki bu bina hafızlık eğitim merkezine dönüşecek" dedi.

Binanın tadilatı için yaklaşık 300 bin TL’lik harcamanın olduğunu ve binanın teknolojik imkanlarla donatıldığını dile getiren Müftü Topal, "Hafızlık çalışmaları bilgisayar destekli yapılacak. Binamız içerisinde içinde 16 bilgisayarın bulunduğu özel bir oda oluşturduk. Hafızlık çalışması yapan hafızlarımız hem görerek, hem de dinleyerek çalışmalarını sürdürecekler. Bilindiği gibi hafızlıkta hatanın sıfır olması gerekiyor. Bunda küçük bir hatayı düzeltme durumu çok zor. Onun için gerek kursiyerler gerekse öğreticiler Diyanet İşleri Başkanlığımızın uzman isimlerinden destek alacaklar" diye konuştu.

Amaçlarının alışılmışın dışında, Kur’an-ı Kerim’in hayata kattığı değere yakın bir eğitim seviyesini tutturmak olduğunu ifade eden Topal, şunları kaydetti:

"Bunu da günümüzün bilgi ve teknoloji araçlarından sonuna kadar istifade ederek gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İlim gelişiyor, teknoloji gelişiyor, bilgiye ulaşmak artık daha hızlı. Bilimin ve teknolojinin ürünlerinden istifade ederek Kur’an eğitimini en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. Özellikle bu kursumuzdaki bilgisayar destekli hafızlık çalışması ortamını önemli buluyoruz. Bu binamızda televizyonda, projeksiyon da internette olacak. Teknolojik imkanlardan faydalı yönleriyle istifade edilecek."

Kaynak: İHA