Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Programı Sertifika Töreni

Sağlığa Destek Gençlere Meslek Projesi kapsamında düzenlenen "Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Programı"nın sertifika töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulkadir Menek, Öğretim Görevlisi Mehmet Atılgan ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, "Bilindiği gibi son zamanlarda Türk tıbbı önemli mesafeler kat etmiş, artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline gelmiştir. Bu sadece doktorlarıyla değil bütün çalışanlarıyla birlikte gerçekleşmiştir. Doktorlar, hemşireler, tıbbi sekreterler bizim için oldukça önemli. Bu önemli üç sac ayağının biri olmazsa diğeri de olmuyor. Hasta hakkını, terminolojiyi bilen insanlara ihtiyaç var. Globalleşiyoruz,

artık bizlere dışarıdan da hasta geliyor. Yabancı dili bilen, hazır elemanlara muhakkak ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eğitimlere 15 kız ve 4 erkek olmak üzere 19 kursiyer katıldığını söyleyen Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Atılgan, "Hacettepe Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı ile Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Dicle Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü bu projede yüzde 75‘i kız, yüzde 25‘i erkek olmak üzere ilimizde 19 kursiyer sertifika almıştır" şeklinde konuştu.

Kursun, tıbbi sekreterlik alanında nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Atılgan, "Kursumuza katılan kursiyerler almış oldukları 120 saatlik teorik ve 80 saatlik pratik eğitimle kursumuzun amacına ulaşmasını sağlamışlardır. Sağlığa Destek Gençlere Meslek Konulu proje kapsamında, Mesleki nitelik eksikliği nedeniyle işsiz kalan gençlere sağlık sektöründe çalışmalarına imkan sağlayacak "Tıbbi Sekreterlik Eğitimi" verilmesi, bu kişilerin işgücü piyasasına kazandırılmasını

sağlayacak sertifika almaları ile sonuçlanmıştır" dedi.

Açılış konuşmalarının sonrasında kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: İHA