Sesli: İnsanlarımızın Bizi Bağrına Bastığını Görüyoruz

AK Parti milletvekili adayları Baltalı Köyü Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği‘ni ziyaret etti.

AK Parti milletvekili adayları Baltalı Köyü Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği‘ni ziyaret etti. Beş yıldır hizmet ettiklerini belirten Dernek Başkanı Ahmet Aydın, "Bizim sizden isteğimiz, yaren evlerinin çoğaltılması yönündedir. Yaren evleri, turizme açılmalıdır. Yaren evlerinde Uşak’ın battaniyesi, kilimi ve çorbası bulunmalıdır. Biz buralarda sadece müzik, folklor ve birtakım etkinlikler dışında misafir de ağırlıyoruz." dedi.

Yaren odalarının geçmişten gelen bir kültür olduğunu belirten AK Parti milletvekili adayı Hazim Sesli de, "Yaren odası geçmişten gelen kültürümüzü yaşatılması adına böyle bir dernek kurularak Baltalı köyümüzde Yaren odasının olması beni mutlu etti. Sizlerin bizi bağrına bastığını görmemiz bizi ayrıca memnun etmiştir. Sizlerin sıkıntılarını Ankara’ya götüreceğiz, problemlerinizin çözülmesi için gerekli desteği sağlayacağız. Sizlerin kültürümüzü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmanız devam edecektir.” dedi.

Uşak’ın turizm alanında istenen seviyede tanınmadığını belirten AK Parti milletvekili adayı İsmail Güneş ise Uşak’ın iyi tanınmadığını dolayısıyla turistlerin Uşak’a gelmediğini, bu tür dernekler sayesinde tanıtımın artacağını söyledi.

2011‘in Uşak için tanıtım yılı olduğunu söyleyen AK Parti milletvekili adayı Mehmet Altay ise, "Uşak’ın tanıtım yılında büyük bir misyon üstenmiş olan bu derneğimizin, özümüzün ve kültürümüzün bir parçası olan yaren kültürünü Uşak’ta simge olarak tanıtılması ve bütün Türkiye‘ye yayılmasında öncü olması anlamında üzerine düşen yükümlükleri yapması için Allah nasip ederse, milletimiz üçümüzü birlikte Meclis‘e gönderirse, elimiz daha kuvvetli olarak gidersek sizlerin her türlü çalışmalarınıza destek oluruz." dedi.