İç Piyasada İstikrarlı Büyüyen Orkide, Perder‘de Sektörle Buluştu

Orkide Yağları, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER)‘nun Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlediği, "Yerel Zincirler Buluşuyor" başlıklı sempozyumunda sıvı yağ ve margarinde ulaştığı geniş ürün yelpazesini sergiledi.

Orkide Yağları, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER)‘nun Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlediği, "Yerel Zincirler Buluşuyor" başlıklı sempozyumunda sıvı yağ ve margarinde ulaştığı geniş ürün yelpazesini sergiledi.

Müşterilerin bilinçli ve doğru alışveriş yapmaları için gerekli bilgilerin sunulduğu “Yerel Zincirler Buluşuyor” başlıklı sempozyumda, sektör temsilcileri kaliteli ürün ve hizmet konularındaki deneyimlerini arttırdı. Türk markalarının “Şimdi Tam Zamanı” sloganıyla güçlerini ortaya koyduğu etkinliğe

Orkide Yağları, İzmir ve İstanbul‘dan geniş bir heyetle katıldı. İki gün süren toplantıda iş ortaklarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını ve sektördeki yenilikleri incelediklerini belirten Orkide Yağları Satış ve Pazarlama Müdürü Kaya Büker, fuar kapsamındaki eğitim faaliyetleriyle perakendecilerin ticaret, sosyoekonomi, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesinin sağlandığını söyledi. Yerel markaların Türkiye‘de perakendecilik sektörünün yüzde 25‘ini oluşturduğuna dikkat çeken Büker, “Orkide Yağları olarak yerel markaların gelişimine katkı sağlıyoruz. Yerel zincirlerin güçlenmesinde Orkide büyük rol oynuyor.” dedi. Yerel market zincirlerinin yoğun rekabet ortamında daha sağlam ayakta durduklarını sözlerine ekleyen Kaya Büker, “Yerel markalar artık oyunu kuralına göre oynuyor. İşletmeler de rekabetçi bir yapıya kavuştu. Artık hipermarketlerde kazanç, belli başlı isimler altında alınan bedellerle değil, doğrudan satıştan kazanılacak kârlarla olmalıdır. Perakende yasasının bir an önce çıkmasıyla sektör bu konuda daha düzenli ve sistemli bir yapıya kavuşacaktır." diye konuştu.

Sempozyum kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de Orkide standını ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı. Ege PERDER Başkanı Veli Gürler ise Orkide‘nin Türk gıda sektöründe kalite ve güven duygusuyla yükselen ve güçlü markalarından biri olduğunu ifade etti.

Sıvı yağ pazarının yüzde 20‘sini elinde bulunduran Orkide Yağları, Tekirdağ Muratlı Sanayi Bölgesi‘nde 50 milyon dolarlık yatırımla ham yağ üretimine başlayacak. Orkide‘nin grup şirketlerinden Reka A.Ş.‘nin 150 dönüm alan üzerine kuracağı fabrika, 2012 yılında hizmete açılacak. Fabrikanın yanısıra Lüleburgaz‘da 40 dönüm üzerinde toplama ve depolama alanı da kurmaya hazırlanan Orkide Yağları, bölgedeki müstahsillerden toplayacağı ürünleri entegre tesislerinde işleyerek ham yağ üretecek ve Trakya bölgesinde altyapı yatırımlarına devam edecek. Orkide Yağları, yeni yatırımla özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi‘ndeki etkinliğini de büyük oranda arttıracak.