TRT ile BM işbirliği anlaşması imzalayacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT ile Birleşmiş Milletler (BM) Televizyonu Basın İletişim Platformu arasında imzalanacak işbirliği anlaşmasına katılmak üzere ABD'ye gitti. Arınç, "Bu TRT tarihinde bir ilk olmakla birlikte BM açısından da çok önemli" dedi.

TRT ile BM işbirliği anlaşması imzalayacak
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere ABD‘ye gitti. Türk Hava Yolları‘na (THY) ait tarifeli bir uçak ile ABD‘ye giden ikili, yolcuk öncesinde Atatürk Havalimanı VİP Salonu‘nda bir basın açıklaması yaptı. Bakan Arınç, ABD ziyaretlerinin amacı hakkında bilgiler vererek, "Gidiş amacımız TRT ile BM Televizyonu Basın İletişim Platformu ile bir iş birliği antlaşması yapıyoruz. Bu protokol sayın Genel Sekreter ile birlikte imzalanacaktır. Pazartesi günü bu münasebet ile BM Genel Sekreteri sayın Ban Ki Moon ile bir görüşme yapacağız. Akabinde de TRT kurumu ile Birleşmiş Milletler Televizyonu arasın da bir iş birliği protokolünü imzalayacağız. Bu TRT tarihinde bir ilk olmakla birlikte BM açısından da çok önemli. Onlar da Türkiye‘de radyo televizyon kuruluşu olarak kamu yayıncılığı yapan TRT ile ilk defa iş birliği yapıyor" dedi.

Arınç, ABD‘deki yapacakları diğer çalışmalarla ilgili olarak ise, "New York‘ta iki gün kalacağım. Bu sürede hem Türk kuruluşlarının temsilcileriyle hem de bazı düşünce kuruluşlarında konuşmalar yapmakla gezimizi zenginleştireceğiz. Daha sonra Washington‘a geçerek burada yine bazı düşünce kuruluşlarıyla, Türkiye‘deki azınlıkların ve farklı inanç gruplarıyla temsilcileriyle de görüşmelerimiz olacak. Perşembe günü yurda dönmek üzere ABD‘den ayrılacağız" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, YGS soru kitapçığında ki şifreleme iddialarıyla ilgili soru üzerine, "Bu konudaki en net en doyurucu açıklamayı bugün ÖSYM Başkanı yapacaklar. Ben onun açıklamalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda şahsi bir bilgim yok" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun son zamanlarda artan Ermeni iddiaları ile ilgili söylemler hakkında bir takım görüşmelerinin olup olmayacağını sormasına ise özel bir görüşmelerinin olmayacağını ifade eden Arınç, "Ama her sene 24 Nisan geldiğinde soykırımın filanca yıldönümü diyerek büyük etkinlikler yapıyorlar. Türkiye tezlerini sürekli anlatıyor. Bu konuya ilişkin düşüncelerini, görüşlerinin ve çalışmalarını sürekli yeniliyor. Tabi yapacağımız görüşmelerde bu konu gündeme gelirse orada Türkiye‘nin tezlerini muhataplarımıza iletiriz. Ama özel olarak bu konu ile ilgili bir görüşme planlamadık" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA