Zirve Yayınevi Davasının 33. Duruşması Başladı

Malatya‘da 18 Nisan 2007 tarihinde biri Alman, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 33. duruşması başladı.

Malatya‘da 18 Nisan 2007 tarihindeki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın Özel Yetkili Malatya Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki 33. duruşması başladı.

Duruşma için Malatya E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. Davanın diğer tutuklu sanığı Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevi‘nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor.

Duruşmaya öldürülen Alman Tilman Geske‘nin Malatya‘da yaşayan eşi Suzanna Geske, bayan koruma polisi eşliğinde adliyeye gelirken, Hristiyan cemaatinden temsilciler ile Almanya Büyükelçiliği‘nden de görevli katıldı. Bazı sanık yakınları da duruşmayı izliyor.

Bu arada, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca geçtiğimiz 17 Mart 2011 tarihinde yapılan ve aralarında Malatya Jandarma eski komutanı Emekli Kurmay Albay M.Ü.‘nun de bulunduğu 7 kişinin Zirve Yayınevi davası nedeniyle tutuklanması olayının da duruşmada gündeme gelmesi bekleniyor. Mahkemenin soruşturma ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan bilgi istemek için ara karar alması bekleniyor.

Kaynak: İHA