Ülker 4 Yılda 510 Bin Çocuğu Sinema İle Buluşturdu

Ülker’in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna düzenlediği Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin dördüncüsü tamamlandı.

Ülker’in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna düzenlediği Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin dördüncüsü tamamlandı. Bu yıl 55 ildeki 157 sinema salonunda gerçekleştirilen şenlik, 110 bin çocuğa sinema sevinci yaşattı. 4 yılda Ülker Çocuk Sinema Şenliği sayesinde 510 bin çocuk sinema ile buluşma imkanı buldu. Bu yıl dördüncü kez perdelerini açan Ülker Çocuk Sinema Şenliği 55 ilde 157 sinema salonunda 110 bin çocuğu ağırladı.

Böylece 4 yılda Ülker Çocuk Sinema Şenliği sayesinde 510 bini çocuk 640 bin kişi sinema ile buluştu. Türkiye’nin her bir köşesinde çocukların eşit şekilde yararlandığı projelere ağırlık verdiklerini belirten Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, bu amaçla Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni organize ettiklerini vurguladı.

“Bu şenlik sayesinde aynı anda yüzbinlerce çocuğu mutlu etme imkanı sağlıyoruz ve onların hafızasında güzel anılar bırakıyoruz” diyen Şeker, şenlik dönemlerinde özellikle Anadolu’da sinemaya gidenlerin oranının yüzde 33’ten yüzde 45’lere ulaştığını belirtti. Çocuk filmleri izlenme oranlarının da son 3 yıldır yukarıya doğru bir seyir izlediğini kaydeden Şeker, “Şenliği organize etmeye başladığımız 2008 yılında bir yılda kesilen sinema biletleri içinde çocuk filmlerinin payı yüzde 9’du. 2009 yılında bu oran yüzde 13’e, 2010 yılında da yüzde 14’e ulaştı. Vizyona giren çocuk filmleri de 21’den 30’a yükseldi. Çocuk filmlerine olan ilginin artmasına ve çocukların daha fazla sinema ile buluşmasına Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin de katkı sağlaması bizi gerçekten mutlu ediyor.” dedi.