Polise Taş Atmayı Bıraktılar Adana Valisi İle Uçuş Sefası Yaptılar

Adana Valiliği tarafından korsan gösterilerin yoğun olduğu mahallelerde taş atan çocukların suça itilmesini önlemek amacıyla başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi‘‘ kapsamında 125 çocuk Vali İlhan Atış ile uçuş sefası yaptı.

Adana Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ile yaklaşık 1 yıl önce özellikle merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova, Şakirpaşa, Barbaros Mahallesi‘ndeki korsan gösterilere katılarak polise taş atan çocukların önüne geçmek ve suça itilmesini önlemek amacıyla "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" başlattı. Proje kapsamında çocuklara boş zamanlarında müzik, spor eğitimi verilirken, sık sık il dışına gezilere götürüldü. Çocukların vatan sevgisini artırmak ve geleceğe aydın bir insan olarak yetişmeleri

için çaba gösteren Vali İlhan Atış, Adana‘da polise taş atan çocuk sayısını düşürmek ve çocukların suça karışma oranını aza indirmek için projelerin çok önemli olduğunu ve sevginin her şeyin ilacı olacağını söyledi. Atış, Adana Havalimanı Tarkim Uçuş Okulu‘nda düzenlenen etkinlikte göçle gelen ailelerin çocuklarının kente uyumu, dostluk ve kardeşlik duygularının gelişimi amacıyla bir yılı aşkın süredir gerçekleştirilen projenin amacına ulaştığını ifade etti.

Vali Atış, konuşmasının ardından ilk kez uçağa binecek olan 125 çocukla birlikte uçağa bindi. Çocuklarla aynı uçağa binen Vali Atış havada çocukların uçak yorumunu aldı. Çocuklarla aynı uçağa binmekten büyük keyif olduğunu belirten, çocukları hep böyle mutlu görmek istediğini, onları kimsenin suça itmeye hakkı olmadığını kaydetti.

İlk kez uçan çocuklardan Mehmet Kara (13) ise, "Uçağa ilk kez bindiğim için çok mutluyum. Üstelik valimle yan yana bindiğim için daha çok mutlu oldum. Biraz korku var" dedi.

Uçuş gerçekleştikten sonra ise Kara, Adana‘nın havadan görünüşünün çok güzel olduğunu belirterek, "Okuyup pilot olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA