Özden: Muğla Belediyesi Hizmetleri Engelliyor

AK Parti Muğla Milletvekili ve 2. sıra adayı Prof. Dr. Yüksel Özden, Muğla’ya yapılacak olan modern yeni Devlet Hastanesi ve Doğalgaz çalışmalarında Muğla Belediyesi’nin engelleyici ve oyalayıcı bur tutum sergilediğini açıkladı.

Özden: Muğla Belediyesi Hizmetleri Engelliyor
“TIP FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ KABUL EDECEK”

AK Parti İl binasında İl Başkanı Nihat Öztürk ve Merkezi İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’nin katıldığı toplantıda Muğla yatırımları ile ilgili bilgi veren Özden, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Milletvekili Özden, “Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önümüzdeki yıl öğrenci kabulüne başlaması için son noktaya gelindi. Muğla Devlet Hastanesi’nin Üniversitenin Araştırma Hastanesi olarak kullanılması için protokol imzalandı. Hastanenin adı bundan sonra Muğla Devlet Hastanesi-Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi olacak. Tıp Fakültemizin öğretim üyesi yönünden eksikleri var. Bu eksikliklerin tamamlanması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu eksik çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, 2011 Eylül döneminde Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini kabul edecek” diye konuştu.

“NİYETİMİZ ÜZÜM YEMEK”

AK Parti olarak tek hedeflerinin Muğla’ya modern bir hastane kazandırmak olduğunu belirten Milletvekili Özden, “Mevcut Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesinin öğrenci kabulünün yapılması için gerekli koşulu sağlayacak. Muğla merkezde iki dönemdir devam eden çabalarımıza rağmen, yeni bir hastane yapamadık. Muğla kamuoyu çok iyi biliyor ki, hastane yeri için değişik yerler konuşuldu, ancak belediyemiz bu konuda maalesef ya başka bir yer gösterdi, ya da başka öneriler getirdi. En son gelinen noktada vakıf arazisi gösterildi. Bizim niyetimiz üzüm yemek. Türkiye’nin birçok yerinde sağladığımız modern hastane koşullarını Muğla’da sağlayamamaktan dolayı üzüntülüyüz. Biz her türlü öneriyi kabul ettik. Ancak hastanenin yapılması istenen yerle ilgili olarak da itirazlar devam ediyor” dedi.

“HALK İSYAN NOKTASINA GELDİ”

Muğla’ya yapılacak hizmetlerin engellenmesi çalışmalarından halkın artık isyan noktasına geldiğini kaydeden Özden, “Muğla’yı pes ettiren ‘yaptırmayız’ mantığından, halk artık isyan noktasına geldi. Belediyenin oyunlarına ve oyalamalarına bundan sonrasında artık teslim olacak değiliz. Çünkü hastane süreci çok uzadı. Önümüzdeki dönemde belediyenin bu oyunlarına, oyalamalarına, geciktirmelerine teslim olmadan bambaşka bir alternatifle Muğla’ya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapma hedefimiz var” dedi.

“MUĞLALILAR GÜNEŞ ENERJİSİ İLE OYALANIYOR”

Mart ayı sonu itibariyle doğal gaz boru hattının Muğla’ya getirildiğini, ancak vatandaşların güneş enerjisi ile ısınma gibi rantabl olmayan projelerle oyalanmaya çalışıldığını belirten Milletvekili Özden, “Türkiye’nin bir çok şehrine doğal gaz geldiğinde şehirlerin alt yapısı da hazırdı. Örneğin Ankara’da ve Balıkesir’de şahit oldum, bir taraftan doğal gaz gelirken, diğer taraftan şehrin alt yapısı uygun hale getirildi. Biz Mart ayı sonu itibariyle doğal gaz boru hattını Muğla’ya getirdik. Hattın Muğla’ya ulaşmasına rağmen şehir içinde doğalgaz ile ilgili bir çalışma gördünüz mü? Bu konuyu da Muğlalı hemşerilerimin bilmesini istiyorum. Muğlalı hemşerilerimizi bir takım fantastik projelerle oyalama yoluna gidiyorlar. Doğalgaz dünyanın tercih ettiği ve kullandığı en az kirletici olan ve en ekonomik ısınma araçlarından birisi. Fakat Muğlalılar daha rantabl kullanımı olmayan güneş enerjisi ile oyalanıyor. AK Parti zaten Türkiye’de iktidar. Haziran seçimleri için sadece AK Parti’nin alacağı oy oranları konuşuluyor. Seçimler AK Parti Muğla’da da iktidar olacak. 12 Haziran seçimleri Muğla’da bir değişimin dönüşümün başlangıcı olacaktır. Seçimlerde şu ana kadar hastane ve doğal gaz gibi hizmetlerin Muğla’ya gelmesine engel olan belediyecilik anlayışının da artık sonuna gelindiğinin işaretini vermek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA