Bizim Market Dergisi, 100. Sayısını "Retaıl News" Olarak Kutladı

Perakende sektörüne yön veren ve global bir bakış açısıyla dünyayı bu sektöre taşıyan Bizim Market Dergisi, 100. sayısında ismini "Retail News" olarak değiştirdi. Dergi, 100. sayısını siyaset, sanat ve iş dünyasıyla birlikte kutladı.

Perakende sektörü yöneticilerine yönelik en önemli yayınlardan olan Retail News Dergisi‘nin 100. sayısının kutlaması Topkapı Barcelo Eresin Otel‘de gerçekleşti. Reklamcılık ve perakendecilik sektörünün önemli isimlerinin katıldığı gecede sektöre olan katılarından dolayı iş ve siyaset dünyasından birçok isim ödül aldı. Geceye katılan isimler arasında MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün vardı.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz‘ın yaptığı programın açılış konuşmasını Retail News Genel Yayın Yönetmeni Ali Güler yaptı. 100. sayıya ulaşmak için tüm ekibiyle zorlu bir çalışmadan geçtiklerini belirten Güler, "8 Yılı geride bıraktık. Binlerce manşet ve binlerce baskıyla 100. sayıya geldik. Hepimizin bildiği gibi her hikayenin altında başka efsunlu bir hikaye vardır. Benim hikayemin kapısını araladığınızda gençlik yıllarımdaki bir aşk hikayesini bulursunuz. Ben aşkıma sahip çıktım, bugün o aşk karşımda durmuş

gözlerimin içine bakıyor" dedi.

ÖDÜL VERİLEN İSİMLER

11 ülkeye birden yayın yapan perakendecilik dergisi, sektöre emek veren önemli isimlere ödül verdi. Ödül alan isimler ve ödül verilme nedenleri ise şöyle:

"Şeref Songör: Türkiye Perakendeciler Federasyonu Eski Başkanı, Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı. Federasyon başkanlığı döneminde ortaya koyduğu performansıyla yerel zincirlerin gelişimine katkı sağladı ve kurum olarak diğer illere yaptığı yatırımlarla yeni istihdamlar sağladı.

Erdal Tüfekçi: İstanbul Perder Başkanı, Uyum Market eski ortağı, Hayat Kimya iş geliştirme Direktörü. Paylaşımcı kişiliğiyle Türkiye Perakendeciler Federasyonunun oluşumunda ve İstanbul Perder‘in gelişimindeki katkılarından dolayı.

Ömer Baybars Tek: Dokuz Eylül üniversitesi öğretim üyesi 30 yıl. Şimdi Doğuş Üniversitesi Pazarlama ve Lojistik Bölüm Başkanı. Perakendenin tek profesörü, yazdığı 10 kitabı ve binlerce makalesiyle sektörün gelişimine katkı sağladı. Son 5 yıldır Retail News dergisi baş danışmanı.

Servet Topaloğlu: Tansaş operasyonunda sağladığı başarı, perakendecilik üzerindeki bilgi ve birikimlerinden ve bu bilgileri yeni nesillere aktarma gayretlerinden dolayı.

Ataman Özbay: Sıra dışı hayat hikayesi, bir çok ülkede kendi kategorisinde marka lideri ve ihracata katkısı, üretimde sağladığı farklı çalışmaları ve yaklaşımıyla.

Vezir Kara: Ticaretinde yakaladığı ilkeli büyüme ve hayat mücadelesi.

Mehmet Reis: Tarım sektörünün geleceği ile ilgili uyarıları ve obezite ile olan mücadeledeki duyarlılığı.

Can Demir: Gıda Hijyenistleri Derneği eski Başkanı ve Hijyen Akademisi Başkanı ve bu alandaki pozitif faaliyetleri, paylaşımcı kişiliği ve sektörde pozitif yaklaşımların öncüsü.

Bendevi Palandöken: Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı. Esnaf ve sanatkarların hakları konusundaki yılmaz mücadelesi sebebiyle.

Turan Özbahçeci: İstanbul Perder eski Başkanı ve Fayda A.Ş Başkanı. Sektörün gelişimine sağladığı katkılardan dolayı.

Uğur Dündar: Gıda güvenliği konusunda zamanında yaptığı yayınların sektöre sağladığı katkı ve bu yöndeki çalışmalarının devamı için.

Ercüment Tunçalp: Yirmi yılı aşkın bir zamanda Migros Türk A.Ş‘de çeşitli üst düzey görevlerde çalıştı. Gima A.Ş‘nin özelleşmesini takiben transfer olduğu bu şirkette, Genel Müdür Yardımcısı olarak yenileşme hareketini gerçekleştiren ekip içinde yer aldı. Halen eğitimci ve perakende danışmanı olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Yeni çıkan eseriyle gelecek nesillere perakendeciliği bir meslek olarak görmelerini sağlayacak bilgi ve birikimini paylaşmaktadır."

Ödül töreninin ardından sanatçı Azmi Saral davetlilere mini bir konser verdi.

Kaynak: İHA