Ak Parti Milletvekili Adayı Yıldırım‘dan Bursa Ovası‘na Sahip Çıkma Sözü

AK Parti Bursa milletvekili adayı Bedrettin Yıldırım, hoyratça kullanılan verimli Bursa ovasını kurtaracaklarını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bedrettin Yıldırım, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı İbrahim Arslan, AK Parti İl ve İlçe yönetimi üyeleri ile birlikte Gürsu‘da seçim çalışmalarını sürdürdü. Yıldırım, Gürsulular‘dan AK Parti‘ye destek istedi.

Gürsu Ziraat Odası‘nı ziyaret eden Yıldırım, Oda Başkanı Kamil Dönmez‘in Bursa Ovası‘ndaki toprağın yavaş yavaş yok olduğunu hatırlatması üzerine, "İlk önceliğimiz Bursa ovasını kurtarmaktır. Bu toprağın korunması lazım. Bursa‘nın tarım alanları hoyratça kullanılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir gelişme olmuyor. Bu tarlaları binalarla doldurursak bizler ne yiyeceğiz. Toprağın oluşması için yüzyıllar gerekiyor. Bizler de elimizdeki toprağı yağmalar gibi kullanıyoruz. Bu hızla giderse Bursa‘da tarım için yer kalmayacak. Bursa ovası tarım arazisi olarak Türkiye‘nin en verimli yerlerinden biridir. Bursa‘daki 5 dönüm tarım alanı, Konya‘daki 50 dönüm araziye bedeldir. Yeri geldiği zaman bu toprakları şehit kanıyla aldık diyoruz, fakat bu toprakları korumaya gelince hiçbir şey yapmıyoruz. Çiftçiyi temsil eden birisi olarak, parlamentoda yer almak istiyorum" dedi.

"TARIM KREDİLERİ DAHA SAYGIN HALE GELDİ"

Bedrettin Yıldırım, Ziraat Odası‘nın ardından adaylığı öncesi Genel Müdürlüğünü yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri Gürsu Şubesi‘nde, Şube Müdürü İsmail Deniz ile görüştü. Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi döneminde tarihinin en parlak zamanını yaşadığını dile getiren Yıldırım, “Görevdeki 8 yıl, hayatımın en renkli günleriydi. Artık Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye‘de saygın bir kurum haline geldi. 1 milyon çiftçinin ihtiyacını karşılıyor. Tarım Kredi‘nin gübredeki payı yüzde 14‘ken benim görevimle birlikte bu oran yüzde 33‘e çıktı. Çiftçi artık ihtiyacını Tarım Kredi‘den ihtiyacını karşılıyor. Piyasayı tarım kredileri belirliyor” dedi. Ekonomide kayıt dışının en çok tarımsal alanda bulunduğunu söyleyen Bedrettin Yıldırım, bu durumu önlemenin ilacının da Tarım Kredi Kooperatifleri yapılanması olduğunu ve AK Parti İktidarı zamanında bu konuyla ilgili 5 yasa çıktığını anımsattı.

AK Parti Milletvekili Adayı Bedrettin Yıldırım‘a teşekkür eden Tarım Kredi Kooperatifi Gürsu Şube Müdürü İsmail Deniz de, “22 yıldır bu camiadayım. Bir zamanlar bu camiada görev alacak yer bulamazken şimdi genel müdürümüz sayesinde Türkiye‘de ve dünyada belli bir yere geldik. Kendisinden çok memnunduk. İsterdim ki mesleği genel müdürümle beraber bırakayım ama artık genel müdürümüz Türkiye için daha yaralı işler yapacak. Bu yolda kendisine başarılar diliyorum” dedi.

GÜRSU ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ

Gürsu‘daki seçim çalışmalarına esnaf ve pazar yerini gezerek devam eden Bedrettin Yıldırım, Gürsu halkından da yoğun ilgi gördü. Esnafa ve pazarcılara hayırlı işler dileğinde bulunan Yıldırım, kendisi ile sohbet eden vatandaşlara, “Gürsu, Kestel ve Yıldırım ilçelerinin tek adayıyım. Bu bölgenin insanıyım. Türkiye istikrarla büyüyor. Bu istikrarın devam etmesi için AK Parti‘yi yeniden daha güçlü bir şekilde İktidara getirmeliyiz” diye konuşarak destek istedi. Esnaf ziyareti sırasında CHP İlçe Başkanlığı‘na da uğrayan AK Parti Milletvekili Adayı Yıldırım CHP‘lilerle tokalaşıp, onlara da seçim çalışmalarında başarı diledi.

Kaynak: İHA