Çelik: 12 Günü Planlayamadığımız Günlerden 12 Yılı Planlayacak Günlere Kavuştuk

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, “12 gününü planlayamayan bir ülkeden 12 yıl sonrasını planlayacak, istikrara kavuşan bir ülke konumuna geldik.” dedi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, “12 gününü planlayamayan bir ülkeden 12 yıl sonrasını planlayacak, istikrara kavuşan bir ülke konumuna geldik.” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Çelik iş adamlarına istikrarın yakalandığını hatırlatarak, işlerine ara vermeden, artırarak devam etmelerini istedi.

    Ülkede istikrarın sağlandığı dönemler hakkında bilgi veren Bakan Çelik, Cumhuriyet döneminden sonra Demirel, Özal ve AK Parti döneminde istikrarın yakalandığını söyledi. Ülkenin ara rejimler yüzünden ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını anlatan Çelik, birçok sıkıntının yeni anayasa sonrasında son bulacağının altını çizerek, “Türkiye 3 dönem istikrarı yakaladı. İstikrarın parlak dönemini yaşıyoruz. Düşünün 12 gün öncesini tahmin edemeyen bir ülkeden 12 yıl sonrasını planlayacak, 2023 yılı planını açıklayabilecek istikrar kavuşan bir ülke konumuna geldik. Bu sıradan bir olay değil diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da genç nüfusun da yoğunluğuna dikkat çeken Çelik, iş adamlarına nüfus bakımından şanslı bir ilde olduklarını ifade etti.

    3 çocuk vurgusuna da değinen Çelik, önemli savaş dönemlerinde, sonrasında ve farklı zaman dilimlerinde Avrupa’nın sürekli Türkiye’nin insan gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtti.

"SEÇKİN ÜYE GRUBUMUZ VAR"

Devlet Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen ŞUGİAD üyeleri, uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, dernek hakkında bilgi verdi. Üyelikte kaliteyi yakalamak adına çoğalmak gibi bir gaye içerisine girmediklerini dile getiren Öksüzoğlu, derneğin üyelerini 200 ile sınırlamaya çalıştığını anlattı.

    “En fazla ihracat yapan, en fazla istihdam oluşturan, en fazla üreten enlerin olduğu bir üye grubumuz vardır” diyen Öksüzoğlu, 200 kişilik üye grubunun eğitime de, gelişmeye de önem veren bir grup olduğunu vurguladı.

    Derneğin yıl içinde yatığı etkinlikleri de anlatan Başkan Öksüzoğlu, “Dünyanın Türkiye’ye, Türkiye’nin de Güneydoğu‘ya, Güneydoğu‘nun da Şanlıurfa’ya ihtiyacı olduğunu bilen arkadaşlarımız var.” ifadelerine yer verdi.