Atso Türk Müziği Günleri ‘Aşk Senfonisi‘ İle Sona Erdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl 6‘ıncısı düzenlenen ‘Türk Müziği Günleri‘, ünlü sanatçılar Hakan Aysev, Umut Akyürek ve Göksel Baktagir‘in Türkiye‘de ilk kez Antalya‘da gerçekleştirdiği ‘Aşk Senfonisi‘ konseri ile sona erdi.

Atso Türk Müziği Günleri ‘Aşk Senfonisi‘ İle Sona Erdi
22 - 23 - 24 Nisan tarihlerinde ATSO Atatürk Konferans Salonu‘nda düzenlenen Türk Müziği Günleri, Antalyalı müzikseverlerin yoğun katılımıyla sanat şölenine dönüştü. Bu yılki etkinliğe, 21 Türk Sanat Müziği Korosu ve 12 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 33 topluluk katıldı. Antalya Türk Müziği Günleri‘nde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yerel korolar ve toplulukların yanı sıra, başta Kubilay Dökmetaş, Semra Algül, Özgen Gürbüz, Eliz Avaroğlu, M.Doğan Dikmen, Mehmet Özbek, Pınar Köksal, Tülay Arıcı, Hakan Aysev, Umut Akyürek ve Göksel Baktagir olmak üzere çoğu TRT ve Kültür-Turizm Bakanlığı‘na bağlı 36 sanatçı, üç gün boyunca Antalya‘lı sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

Etkinlik kapsamında, Mehmet Özbek ve Zafer Gündoğdu ‘Türkülerimizde Halk Kültürü‘ konulu söyleşide deneyimlerini Antalyalı sanatseverlere aktardı. Ayrıca konserlerin yapıldığı ATSO Atatürk Kongre Merkezi‘nin fuayesinde sanatçılar Suna ve Hüseyin Çağlayan tarafından ‘Heykel ve Seramik Sergisi‘ açıldı.

Türk Müziği Günleri‘nin kapanış törenine ATSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri‘nin yanı sıra, Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ile çok sayıda sanatsever katıldı. Törende Türk Müziği Günleri‘ne katılan koroların yöneticileri ile sponsorlara birer plaket verildi.

Kapanış konserinde ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Umut Akyürek, ünlü kanun virtiözü Göksel Baktagir birlikte sahneye çıktı. Aysev ve Akyürek, ünlü besteci Pınar Köksal‘ın eserlerinden oluşan ‘Aşk Senfonisi‘ni ilk kez Antalya‘da sahnelerken, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatçılar yoğun alkış üzerine dakikalarca sahnede kaldı.

ATSO‘nun kuruluş yıldönümü ile birlikte gerçekleştirilen Türk Müziği Günleri‘nin her geçen yıl daha görkemli bir organizasyona dönüştüğünü belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, konserlere yoğun ilgi gösteren Antalyalı sanatseverlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA