Finlandiya’Da Duygu Dolu Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Finlandiya’da faaliyet gösteren Yeni Dünya İslam ve Kültür Derneği’nin organize ettiği 2011 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri Helsinki’de gerçekleştirildi.

Finlandiya’da faaliyet gösteren Yeni Dünya İslam ve Kültür Derneği’nin organize ettiği 2011 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri Helsinki’de gerçekleştirildi. Her kesimden, milletten ve görüşten insanları birleştiren Kutlu Doğum programında, kız ve erkek talebelerin Salâvat yarışması, kız talebelerin bilgi ve “Efendimize Mektup” yarışması ve genç üniversitelilerin ise tiyatro ve piyesleriyle hazırlandığı etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Peygamber Efendimize (s.a.s) duyulan ilgi ve özlem adeta salona yansıdı.

    Bir ay önceden çocuklar ve gençler hem bilgi yarışması hem de çeşitli etkinliklerle bu güne hazırlandı. Bir ay boyunca bayanlar cemaati 600 bin salavat, erkek talebeler ise 30 bin salavat getirdi. Hz. Amine’nin vefatını anlatan tiyatro oyununu üniversiteli bayanlar canlandırdı. Genç kızlar da “Bunları senden öğrendik Ya Resulallah” adlı bir piyes oynadı.

    Emekli Ödemiş Müftüsü Gıyaseddin Bilici açılış konuşmasında Efendimizin (s.a.s) şefkat ve merhametine dikkatleri çeken bir konuşma ile geceye ayrı bir renk kattı. Zöhre adlı bir genç kızın Peygamberimize yazdığı mektup birinci seçildi.

    Mektuptaki “Efendim ben seni her şeyden canımdan, özümden, malımdan, mülkümden ve nefsimden ve her şeyden ama her şeyden çok seviyorum! Sen benim için her şeysin.” ifadeleri dinleyenleri duygulandırmaya yetti. Kutlu Doğum etkinliğine katılanların oldukça memnun ayrıldığı programın en sonunda salonda izleyici olan tüm çocuklar sahneye çağrılarak hep beraber “İslam’ın şartı 5’tir” ilahisi okundu ve sonrasında ise tüm çocuklara çikolata ikram edildi.