Engelli Milletvekili Adayı: Kadınlara Cesaret Vermek İçin Siyasete Atıldım

Diyarbakır‘ın engelli milletvekili adayı Fatma Öncü, Güneydoğu‘da engelli ve kadınlara cesaret vermek için siyasete atıldığını söyledi.

Diyarbakır‘ın engelli milletvekili adayı Fatma Öncü, Güneydoğu‘da engelli ve kadınlara cesaret vermek için siyasete atıldığını söyledi.

Çocukluğunda geçirdiği bir kaza sonucu iki elinin bütün parmaklarını kaybeden Öncü, kendisini engelli olarak görmüyor. Engelli olmayanların yaptığı her işi başarıyla yaptığını belirten Öncü, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdikten sonra özel bir şirkette insan kaynakları yöneticisi olarak göreve başlamış. Evindeki bütün işleri kendisi yapan, iki çocuğuna bakan Öncü, siyasete Güneydoğu‘daki özellikle kadın ve engellilere cesaret vermek için girdiğini dile getiriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘engelliler konusunda‘ samimiyetini gördüğünü anlatan Öncü, kendisini muhafazakâr –demokrat olarak tanımlıyor.

AK Parti‘nin Diyarbakır‘da milletvekili aday listesinde üç bayan var. Bunlardan biri olan 9‘uncu sıradaki aday Fatma Öncü, hayat mücadelesiyle dikkat çekiyor. Engelli kontenjanından aday gösterilen Öncü, ancak kendisini engelli olarak görmediğini söyledi. Öncü, "Görüntü itibariyle bir şey söz konusu. Her iki elimin parmakları 9 aylıkken geçirdiğim bir kaza sonucu yanmış. Fakat bu şekilde olmam ne yazmama ne de bilgisayar kullanmama engel değil. Eğitimimi de son derece başarıyla tamamladım. Şu an uluslararası bir firmada görev yapıyorum." dedi.

GÖNÜLLÜ YAŞAM KOÇLUĞUNDAN SİYASETE

Güneydoğu‘da kadınlara yıllardır gönüllü olarak yaşam koçluğu yaptığını anlatan Öncü, üniversitede eğitim görürken bir hocasının yönlendirmesiyle siyaseti düşünmeye başladığını kaydetti. Öncü, "Ben yakın çevremdeki birçok kadına hem iş hayatında hem de normal yaşamında katkıda bulunuyordum. Bunu neden daha geniş bir kitleye yöneltmeyeyim düşüncesi oluştu. Bu konuda bana en çok neden AK Parti diye soruyorlar. AK Parti iktidara geldiğinden beri Türkiye inanılmaz derecede yol aldı. Türkiye‘de sadece kadın ve engeliler için değil her alanda gelişme oldu. Ancak engelliler için çok daha büyük çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

AK Parti‘nin engellileri birey yerine koyduğunu anlatan Öncü, engellilerin bir nüfus olarak çoğunluk oluşturduğunu ve 8,5 milyon engellinin olduğunu hatırlattı. "Bu kadar engelliyi kağıt üzerinde sayı olarak değil birey olarak alan tek parti AK Partidir. Fikir olarak muhafazakar –demokrat bir kimliğe sahibim. Bunu en iyi AK Parti‘de icra edeceğimi düşünerek bizleri bu yönde ışık tuttukları, kolaylık sağladıkları için AK Parti‘yi tercih ettim." diyen Öncü, bu davranışının birçok kişiye örnek olacağına inandığının altını çizdi.

GÜNEYDOĞU‘DA KADINA GÜVENİ VE MÜCADELEYİ AŞILAMAK İSTİYOR

Hayatını mücadele ederek geçirdiğini ve bunun böyle olması gerektiğini vurgulayan Öncü, bu konuda özellikle kadın ve engellilere bir ışık olabilmesi halinde mutlu olacağını belirtti. Öncü, "Ev hanımlarına iş edinme, eğitim anlamında onlara destek olma en önemlisi Güneydoğu kadını olarak moral anlamında çok çabuk çöken bir yapıya sahibiz. En küçük bir olay bizi hemen hayattan koparır. Kendimizden ve mücadelemizden vazgeçeriz. Onlara güveni ve mücadeleyi aşılamak istiyorum. Bir insana özgüveni aşılamak, hedef belirlemek yapmak istediklerinin yüzdesi ellisidir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır‘da kadın ve engelliler için düşündüğü birçok proje olduğunu dile getiren Öncü, partisnin bu konuda atılım ve çalışmalarının zaten bulunduğunu söyledi. Öncü, özellikle esirgeme kurumundaki çocukların daha çok yuvaya kavuşması için projelerin geliştirilmesini önemseyeceğini sözlerine ekledi.