2010 Yerel Medya Ödül Töreni

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenur Stiftung’un 13 yıldır düzenlediği 2010 Yerel Medya Ödülleri 21 Nisan’da İstanbul Laleli Crown Plaza Old City Otel’de düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

2010 Yerel Medya Ödül Töreni
Türkiye genelinde tüm yerel gazetecilerin katılarak yarıştığı ödül töreninde jürinin oylaması sonucu Fotoğraf, Haber ve Sayfa Düzeni dalında toplam 6 gazeteci ödüllendirildi. Ayrıca jüri çevre kirliliğini çarpıcı bir biçimde yansıtması nedeniyle gazeteci Ömer Tekcan’ın fotoğrafını mansiyona değer gördü.

İstanbul Laleli Crown Plaza Old City Otel’de düzenlenen ödül törenine seçkin davetli topluluğu katılırken, törenin açılış konuşmasını Konrad Adenur Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr yaptı.13 yıldır düzenlenen Yerel Medya ödüllerine 4’üncü kez katıldığını ifade eden Konrad Adenur Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr, yerel medyaya destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Ödül töreninde TGC Başkanı Orhan Erinç, Konrad Adenur Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Milliyet Gazetesi Yazarı ve TGC Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli, Konrad Adenur Stiftung yöneticisi Bekir Öncel, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölüm Başkanı Prof.Dr. Neşe Kars ve davetlilerde hazır bulundu.

Ulusal basınında yakından takip ettiği ödül töreninde Türkiye’deki basının çektiği zorluklar ve yerel medyanın desteklenmesi amacı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren TGC Başkanı Orhan Erinç, “ Konrad Adenur Stiftung Vakfı ile beraber düzenlediğimiz Yerel Medya Ödüllerinin 13’sünü yapıyoruz. Bugün Türkiye’de basın ve demokrasi özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Başarılı gazeteci tanımı dün farklı iken bugün bu tanım değişti. Önceden rehberi kalabalık ve ilişkileri kuvvetli olan gazeteciler başarılı sayılırken bugün o telefon rehberleri ve ikili ilişkiler suç unsuru için delil teşkil etmektedir. Gelinen noktada gazetecinin sadece gazeteci olduğu için çalışabileceği ortamın yok olduğu bir dönemdeyiz. Ben burada çok farklı isimleri görmek isterdim. Yerel gazetecilerin desteklenmesi için 13 yıldır Konrad Adenur Stiftung ile birlikte düzenlediğimiz yarışmanın 2010 Yerel Medya Ödülünde jüri heyeti 6 gazeteciyi ödüllendirdi. Ödül alan gazeteci arkadaşları canı gönülden kutluyorum” düşüncesine yer verdi.

Fotoğraf dalında mansiyon ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun elinden alan gazeteci Ömer Tekcan duygularını paylaştığı kısa konuşmasında, “ Öncelikle bana bu ödülü layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Ben basını bir bütün olarak tanımladığımda bunu bir insan iskeleti olarak görüyorum. İskeletin tamamı ulusal basını yansıtırken, iskeletin omurgası da yerel basını temsil eder. Bu bağlamda iskeleti ayakta tutan ise omurgadır. İskeletin sağlam olması için de omurganın sağlam olması gerekir. Ulusal basının güçlü olması için de yerel basının güçlü olması gerekmektedir. Yerel basının güçlenmesine destek veren ve her yıl yerel medya ödülleri ile gazetecileri ödüllendiren Konrad Adenur Stiftung Vakfı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Ödül Töreninin ardından gerçekleşen resepsiyonda ödül alan gazeteciler davetliler tarafından tebrik edildi.

Kaynak: İHA