Lenin 141‘Nci Doğum Yıldönümünde Moskova‘da Anıldı

Rusya Bolşevik Devrimi‘nin önderi Vladimir Lenin, doğumunun 141‘nci yıldönümünde, Kızıl Meydan‘daki Lenin mozelesi önünde gerçekleştirilen törenle anıldı.

Rusya Komünist Partisi taraftarı yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen törende, Lenin‘in mozelesine çiçek bırakan eylemciler, son yıllarda tartışılmakta olan Lenin‘in toprağa gömülmesi planlarına karşı sonuna dek direneceklerini açıkladılar.

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Zyuganov, beraberindeki yüzlerce kişiyle birlikte geldiği Kızıl Meydan‘daki Lenin‘in mozelesine çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Bir grup eylemcinin tören sırasında "Lenin yaşadı, Lenin yaşıyor ve Lenin yaşayacak" sloganı atması dikkat çekerken, Komünist Parti lideri Zyuganov, komünist partinin çocuk kolu sayılan "pioner" kurumuna kabul edilen bir grup çocuğun boynuna kırmızı bantlar bağladı.

Lenin‘in insanlık tarihinin gelip geçmiş en büyük politikacısı olduğunu vurgulayan Zyuganov, "Lenin‘in eserleri hemen hemen tüm dillere çevrildi ve tüm ülkelerde okunuyor. Dünyada Lenin‘in eserinden yoksun ciddi bir kütüphane bulamazsınız. Lenin yaşadığı 54 yıl içinde 55 büyük eser yazdı. Ve halen Lenin‘in eserleri en çok okunan eserler arasında yer alıyor. Lenin de en büyük siyaset adamı olarak tarihe geçti. Lenin insanlık tarihinde yeni bir yol açtı. Bunun temelinde barış, halklar dostluğu, emek ve

adalet geliyor. Stalin‘in de Lenin‘in başlattığı bu yolu büyük bir başarıyla devam ettirdi" dedi.

Bu arada, Kremlin yanlısı "Nashi" gençlik örgütü tarafından bugün Komünist Parti ile aynı saatlerde Kızıl Meydan‘da Lenin‘in gömülmesi talebiyle yapılması planlanan eylemin Moskova belediyesinin izin vermemesi üzerine iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA