Eski Belediye Başkanı Avukata Zorla Senet İmzalatmaktan Tutuklandı

Antalya‘da eski Varsak Belediye Başkanı Hüseyin Ayanoğlu, bir avukata zorla senet imzalattığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya‘da eski Varsak Belediye Başkanı Hüseyin Ayanoğlu, bir avukata zorla senet imzalattığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat İ.Y., eski Varsak Belediye Başkanı Hüseyin Ayanoğlu, H.A. ve polislikten atılmış Ramazan S.’nin kendisine zorla senet imzalatarak tehdit ettikleri gerekçesiyle şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Antalya Emniyeti Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Ayanoğlu’nun yapılan sorgusunda, avukat İ.Y.’ye belediye başkanlığı döneminde satın aldığı araziyle ilgili olarak, devam eden dava için eski polis Ramazan S. aracılığıyla vekalet verdiğini söyledi. Ayanoğlu ifadesinde, avukat İ.Y.’in de kendisine babasının eski Ağır Ceza Hakimi olduğunu ve bu sayede davayı kazanabileceklerini söylediğini iddia etti. Ayanoğlu ayrıca, İ.Y.’nin kendisini o dönemin Adalet Bakanı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin‘in avukat oğlunun ortağı olarak tanıttığını öne sürdü. Ayanoğlu, avukat İ.Y.’nin tanıdıkları aracılığıyla davayı kazanma garantisi verdiğini de savundu. Bunun üzerine İ.Y.’ye vekalet verdiğini belirten Ayanoğlu, davanın kaybedilmesine rağmen İ.Y.’nin duruşma zaptındaki ‘gereği düşünüldü’ bölümünü değiştirerek, davayı kazanmış gibi gösterdiğini öne sürdü. Ayanoğlu, İ.Y.’nin kendisine gelerek davayı kazandıklarını söylediğini, bu nedenle de toplam 390 bin lira verdiğini iddia etti. Daha sonra davanın kaybedildiğini öğrendiğini söyleyen Ayanoğlu, İ.Y.’ye verdikleri parayı geri istediklerini ancak alamadıklarını ileri sürdü. Avukat İ.Y.’nin ise ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, Ayanoğlu’ndan aldığı paranın tamamını geri verdiğini söylediği öğrenildi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen eski başkan Hüseyin Ayanoğlu ve eski polis memuru Ramazan S. ‘zorla senet imzalattırmak ve tehdit’ suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.