Bakan Günay: "Ysk Yargı Adına Hareket Eden Bir Kurumdur, Gereken Titizliği Göstermemiştir"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu veto kararını geri çekmesiyle ilgili olarak, "YSK yargı adına hareket eden bir kurumdur, gereken titizliği göstermemiştir" dedi.

Bakan Günay: 'Ysk Yargı Adına Hareket Eden Bir Kurumdur, Gereken Titizliği Göstermemiştir'
İzmir‘in Bayındır ilçesinde bu yıl 14.‘sü düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali‘nin açılışı öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, YSK‘nın veto kararını geri çekmesini değerlendirdi. Yaşanan durumun Türkiye‘de ilk kez gerçekleşmediğini belirten Günay, "YSK yargı adına hareket eden bir kurumdur. Ancak gereken titizliği göstermemiştir. Ortalık karıştıktan sonra, gerginlik oluştuktan sonra kararı düzeltmeye gittiler. Keşke bu gerginlik

olmasaydı. Adayları tek tek çağırarak evraklarınız eksik deselerdi. Hukuk her zaman dikkat ister. Ancak zaman zaman özensizlik yaşanıyor. Biz buna ‘Badel Harab-el Basra‘ deriz. Bu tür şeyler Türkiye‘de il kez yaşanmıyor. Biliyorsunuz ki 2007 seçimlerinde AK Parti için kapatma kararı alınmıştı. Bu yaşanan durum sadece DTP‘lilerin başına gelmiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA