Kktc, Uluslararası Finans Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

KKTC Kalkınma Bankası ile Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çevik’in yoğun çabaları ile Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen ADFIAP (Asya Pasifik Bölgesi Kalkınma Finans Enstitüleri Birliği) 34.

Kktc, Uluslararası Finans Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor
KKTC Kalkınma Bankası ile Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çevik’in yoğun çabaları ile Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen ADFIAP (Asya Pasifik Bölgesi Kalkınma Finans Enstitüleri Birliği) 34. Genel Kurulu KKTC’de başladı. Uluslararası finans zirvesinde konuşan Çevik, birtakım engellemelere karşın Türk Dışişleri’nin de katkıları ile ADFIAP’ın KKTC’de düzenlenmesini sağladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

KKTC‘de ilk defa gerçekleştirilen uluslararası finans zirvesine 22 ülkeden, Kalkınma Bankaları ve finans kuruluşların CEO’ları, genel müdürleri, yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve akademisyenler katılıyor.

4 gün sürecek olan organizasyona katılmak üzere, Bhutan, Brunei Darussallam, Kamboçya, Çin, Fiji Adaları, Almanya, Hindistan, İran, Japonya, Malezya, Moğolistan, Nepal, Umman, Pakistan, Palço, Filipinler, Samoa, Sri Lanka, İsviçre, Tayland, Türkiye ve Vietnam’dan toplam 77 üst düzey finans yöneticisi KKTC’ye geldi.

“Özel Sektör ve Stratejik Ekonomik Sektörlerin Finansmanı için Kalkınma Finans Kuruluşlarının Kurumsal Kaynaklarını Kullanma”, Kalkınma Finans Kuruluşları için Stratejik Pozisyon ve Stratejik İlişkiler Oluşturma” gibi toplantı ve konferansların yanı sıra zirvede konuklara Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecekleri geziler de düzenlenecek.

KKTC’nin uluslar arası arenada tanınması için büyük bir şansın olduğu ADFIAP 34. Genel Kurulu’nda konuşan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çevik, bu kurulun KKTC’de yapılmasının kendileri için büyük bir gurur olduğunu belirtti. Çelik, "Böyle büyük bir organizasyonun dünyanın her yerinden üst düzey bankacılarının genel müdürlerin yönetim kurul başkanlarının eşleri ile birlikte böyle bir derneğin genel kurulunu KKTC’de yapması bize mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.

Zirvenin KKTC’de gerçekleştirilebilmesi için bir takım engellerle karşılaştıklarının altını çizen Çevik, bu sorunun Türk Dışişleri Bakanlığı sayesinde aşıldığını kaydederek,“Bence Türkiye bir şeyi istediği zaman yapamayacağı başaramayacağı bir şey yoktur. Bütün Türk vatandaşları olarak herkese ve bizlere mutluluk verdi.” dedi.