Ardahan İl Genel Meclisi Başkanı Kura İle Ak Parti‘li Çakıcı Oldu

Ardahan‘da seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yenilenen İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini kura ile AK Parti‘nin adayı Bedrettin Çakıcı kazandı.

Ardahan‘da seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yenilenen İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini kura ile AK Parti‘nin adayı Bedrettin Çakıcı kazandı.

    Ardahan Valiliği‘nin yapılan itirazlar üzerine usulsüzlük gerekçesiyle iptal ettiği İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi yenilendi. Meclisin bugünkü toplantısında başkanlığa mevcut başkan CHP‘li İlimdar Senem ile AK Parti‘li Bedrettin Çakıcı aday oldu.         

    Oylamada 6’şar oy alarak berabere kalan AK Partili Bedrettin Çakıcı ile mevcut başkan CHP’li İlimdar Senem arasında kura çekildi. Kurayı meclisi yöneten aynı zamanda başkan adayı olan İlimdar Senem çekerken, kuradan AK Parti‘li Bedrettin Çakıcı çıktı. Çakıcı, 3 yıl boyunca İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürütecek. Bu arada toplantıda daha sonra Başkanvekilliği ve daimi encümenleri seçmek için oylama yapıldı.

Kararı değerlendiren AK Partili Bedrettin Çakıcı, kimin başkan olduğundan ziyade, Ardahan halkının kendilerinden hizmet beklediğini kaydederek, yaklaşık 20 gündür başkanını seçemeyen meclisin Valiliğin usulsüzlüğü tespitinin ardından anlaşarak kura sonucu başkanını seçtiği için memnun kaldığını dile getirdi.

Bu arada DSP’li Nejdet Kambir seçimin geçersiz olduğunu iddia ederek, konuyu Danıştay’a götüreceğini kaydetti. 14 üyesi bulunan Ardahan İl Genel Meclisi’nde 6 CHP’li, 6 AK Partili, 1 BDP’li, 1 de DSP’li üye bulunuyor.