Geçici Şeker İşçileri Başbakan‘dan Kadro Bekliyor

Samsun‘da Çarşamba Şeker Fabrikası‘nda muvakkat (geçici) işçi olarak çalışan işçiler, AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra taleplerini dile getirdikleri dosyayı Başbakan‘a iletilmek üzere AK Parti İl Başkanlığı‘na teslim etti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı önünde toplanan Çarşamba Şeker Fabrikası muvakkat işçileri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘dan kadro beklediklerini açıkladı. Şeker işçilerinin 20 yıldır geçici işçi olarak şeker fabrikalarında hizmet verdiklerini belirten Türk-İş 6. Bölge Başkanı İsmail Ekşioğlu, "Şeker işçilerinin yılda en fazla 6 ayı çalışmakla, geriye kalan süresi ise boş geçiyor. Kadrolu işçiye ihtiyaç duyulmasına karşın yıllardır geçici statüsünde çalışan işçiler daimi kadroya alınmamaktadır. Çarşamba

Şeker Fabrikası‘nda 215 geçici işçi arkadaşımız kadro beklemekte. Bu rakam Türkiye genelinde 5 bin 600 kişidir. Şeker işçileri ve aileleri AK Parti‘ye sesleniyor, ‘Kadro sizden, oy bizden‘ diyor" dedi.

Yaklaşık 24 yıldır çalışmalarına rağmen halen 3 bin gün civarında sigorta primlerinin ödendiğini belirten Şeker-İş Çarşamba Temsilcisi Sinan Türe ise, "Bu şartlar altında emekliliği 73 yaşında hak ediyoruz. 2006 yılında çıkartılan yasa ile 6 ay ve üstü çalışan arkadaşlarımız kadrolarına kavuştular. Bu son derece sevindirici bir durum. Fakat bizler 120 gün çalıştığımız için kadro alamadık, mağduruz. Başbakanımızın, ‘Geri kalan geçici işçilere 2011 yılında kadrolarını ben vereceğim‘ sözünü çok önemsiyoruz

ve beklentimizin bu yönde olduğunu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Sendika yetkilileri, daha sonra hazırladıkları dosyayı AK Parti İl Başkanlığı‘nda Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Mustafa Güveli‘ye teslim etti. Güveli, parti binasından dışarıda bekleyen işçilere seslenerek, dosyalarının Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘a ulaştırılacağını söyledi.

Kaynak: İHA