Bugüne Kadar Hükümetlerin Çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararnameler

Muhalefetin büyük tepki gösterdiği hükümetin Meclis‘ten Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yetkisi istemesi, gözleri daha önceki hükümetlerin bu konudaki çıkardığı KHK‘lara çevirdi.

KHK‘nın Plan ve Bütçe Komisyonu‘ndaki görüşmeleri sırasında hararetli tartışmalar yaşanırken, hükümet bu konuda daha önceki hükümetleri örnek gösterdi. Buna göre Nihat Erim hükümetleri döneminde hiç KHK çıkarılmazken, Fırat Melen hükümetinde 4, Naim Talu hükümetinde 5, Bülent Ecevit‘in CHP Genel Başkanı olduğu dönemde 24, Sadi Irmak hükümeti döneminde 1, Bülend Ulusu hükümeti döneminde 91, Turgut Özal döneminde 186, Yıldırım Akbulut döneminde 40, Mesut Yılmaz hükümeti döneminde 25, Süleyman Demirel‘in

DYP-SHP koalisyonu döneminde 14, Tansu Çiller hükümeti döneminde 75, Necmettin Erbakan döneminde 6, Bülent Ecevit‘in başbakan olduğu DSP-MHP-ANAP Koalisyonu döneminde ise 51 tane KHK çıkarıldı. Özal hükümetleri 186 KHK ile rekoru elinde bulundururken, en az KHK ise Bülent Ecevit‘in CHP Genel Başkanı olduğu dönemde çıkarıldı.

Kaynak: İHA