Bakan Akdağ: Erzurum’Dan 6 Milletvekili İle Meclis‘e Gireceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “2023 Türkiyesi’ni hazırlamak üzere Erzurum’dan 6 milletvekili ile Meclis‘e gireceğiz.” dedi.

Bakan Akdağ: Erzurum’Dan 6 Milletvekili İle Meclis‘e Gireceğiz
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “2023 Türkiyesi’ni hazırlamak üzere Erzurum’dan 6 milletvekili ile Meclis‘e gireceğiz.” dedi.

            AK Parti Erzurum teşkilatı 24. Dönem milletvekili adayı tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve 6 milletvekili adayı birer konuşma yaptı. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Akdağ, yaptıkları iki kanunun da Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü söyledi. Bakan Akdağ, “Kılıçdaroğlu diyorki ‘biz kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Ailelere sigorta vereceğiz’. Hastanelerin birleştirilmesi kanunu vardı. Bunu neden yaptık? Milyonlarca vatandaşımız hastaneye gidemez, doktoru bulmaz, doktoru bulsa ilaç bulmaz diye. Bu çileyi ortadan kaldırmak için kanun yaptık. Eski SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ise koştura koştura işçi ailesi çileyi çeksin diye Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Tam Gün Kanunu yaptık. Devlette çalışan doktorlar ayrıca muayene açmasın diye. Peki yoksulun imdadına koşacağını iddia eden Kılıçdaroğlu ne yaptı? Bu kanunu da Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. 2023 Türkiyesi’ni hazırlamak üzere Erzurum’dan 6 milletvekili ile Meclis‘e gireceğiz. Biz size güveniyoruz. Herkese gönlümüzü açacağız. Bu şehirde yaşayan her kardeşimizin başımızın üstünde yeri var.” diye konuştu.

            AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise Erzurum‘da partilerine yoğun bir teveccüh olduğunu ifade ederek, “126 aday adayı partimize müracaat etmişti. Herkesin gönlünden farklı isimler geçebilir ama artık genel merkezin takdirinin ardından yollara düşmemiz lazım. Bizler bu işin gönüllü fedaileriyiz. AK Parti iktidarı devam ettikçe Erzurum da büyüyecek.” şeklinde konuştu.

            Erzurum ikinci sıra milletvekili adayı Adnan Yılmaz ise 2023 Türkiyesi’nin arifesinde olunduğunu hatırlatarak, “Ne mutlu bizlere ki bu günlere sadece tanıklık etmiyoruz, içerisinde yer alıyoruz. Milletimize duyulan güvenin arkasında sizlerin alın teri var.” dedi.

            Milletvekili Fazilet Dağçı Çığlık, millete hizmete devam edeceklerinin altını çizerek, “Bizde çetelerin değil milletin adayları var. Bu yol şahsi hırsların yolu değil, millete hizmetkârlık yoludur.” ifadelerini kullandı.

            Dördüncü sıradan aday gösterilen Cengiz Yavilioğlu, gerçekçi hedefleri olan bir partide olduklarını dile getirdi. Yavilioğlu, “8.5 yılda milli geliri 3 kat büyüten, 230 milyar dolardan yaklaşık 1 trilyona ulaştıran, kişi başı geliri 3 kar artıran bir hükümetin hedefleri de büyüktür.” diye konuştu.

            Mevcut milletvekili ve beşinci sıra adayı Muhyettin Aksak ise 2002’den önceki Türkiye ve Erzurum ile 2002’den sonraki Türkiye ve Erzurum’un iyi kıyaslaması, gelinen noktanın seçmenlere anlatılması gerektiğinin altını çizdi. Aksak, Erzurum’un Türkiye’deki marka şehirler arasında olma yönünde hızla ilerlediğini söyledi.

            Altıncı sıra adayı İbrahim Aydemir, şöyle dedi: “Bu mübarek şehre hizmet etme, hizmetle şerefe bulma, sizlerin huzuruna gelmek onurların en büyüğüdür. Listemizde sadece 6 kişi bulunmadı. 2001 yılından beri hizmetleriyle Erzurum’un yüzünü güldüren sizler var. AK listede tüm ilçelerimiz var.”

            Toplantıya çok sayıda partili katıldı.