Vezirköprü İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu

Samsun Vezirköprü İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları, bu yıl ilki düzenlenen gecede bir araya gelerek hasret giderdi.

Vezirköprü İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu
Vezirköprü İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Bemsa Sosyal Tesisleri‘nde düzenlenen geceye Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yüksel, Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nasuhi Akdemir, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Nuri Cantürk, Radyo Televizyon Üst Kurulu 1. Hukuk Müşaviri Arslan Narin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve çok sayıda İmam Hatip Lisesi mezunu katıldı.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı‘nın okumasıyla başlayan gece, Samsun 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Erdoğan‘ın Kur‘an-ı Kerim okunması ve öğrencilerin ilahiler söylenmesiyle devam etti.

Kurucu Müdür Abdullah Özboyabatlı‘nın konuşmasından sonra Vezirköprü İmam Hatip Lisesi Mezunlar Dernek Başkanı Veysel Güler, İmam Hatip Lisesi‘nden mezun olmanın onurunu yaşadıklarını, mezunların her alanda mesleklerini başarıyla yaparak kendilerini en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti.

1975 yılında Vezirköprü İmam Hatip Lisesi‘nde öğretmen olarak görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Nuri Cantürk yaptığı konuşmada, "Beni Vezirköprülü olarak kabul edin. Benim ilk görev yerim İmam Hatip Lisesi‘dir. Vezirköprü‘de beni sahiplendiler. Bize dost elini uzattılar. Vezirköprü‘de dostlarım, öğrencilerim oldu. Gönlüm arzu eder ki aynı İmam Hatip Lisesi öğrencileri gibi sağduyu sahibi inançlı, ülkesini seven, değerlerine sahip çıkan, annesinin babasının istediği gibi evlatlar olalım" dedi.

Doç. Dr. Ahmet Yüksel ise İmam Hatip Liselerinin öneminden bahsetti.

Oldukça samimi bir havada geçen gecede mezunlar, yıllar sonra bir araya geldikleri sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle sohbet edip, hasret giderme fırsatı buldu. Anılar neşe içinde yad edildi.

Kurucu Dernek Başkanı eski Belediye Başkanı Bekir Özata‘ya Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Nuri Cantürk, kurucu müdür Abdullah Özboyabatlı‘ya da Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nasuhi Akdemir ve onur konuğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yüksel‘e, Radyo Televizyon Üst Kurulu 1. Hukuk Müşaviri Arslan Narin tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA