Özdağ: Yurtdışındaki Türk Okullarının Sayısı Artmalı

AK Parti Manisa milletvekili adayı Selçuk Özdağ, yurtdışındaki Türk okullarının sayısının artması gerektiğini söyledi.

Özdağ: Yurtdışındaki Türk Okullarının Sayısı Artmalı
AK Parti Manisa milletvekili adayı Selçuk Özdağ, yurtdışındaki Türk okullarının sayısının artması gerektiğini söyledi. Özdağ, Manisa‘da bulunan Özel Şehzade Mehmet Koleji‘ni ziyaret ederek, Okul Müdürü Giray Kara ile görüştü. Ziyarette konuşan Özdağ, 1689 Viyana bozgunundan sonra İslâm dünyasının genellikle muhalefette kaldığını, ondan önce ise muhalefette olduğu tek zamanın Mekke dönemi olduğunu ifade ederek, bu makus talihin kırılması için Anadolu‘dan başlatılan eğitim hareketlerinin önemli olduğunu kaydetti.

Selçuk Özdağ, "Bunu Mekke döneminde Hz. Muhammed (SAV) yoğurmuştu. Daha sonra da yoğuracak dehalara ihtiyacımız vardı fakat maalesef o dehalar çıkmadı. Yıllar sonra Anadolu coğrafyasında münbit bir arazide güzel insanlar çıktı. Bu insanlar ilime önem verdi, çok önemli bir yitiğimizi bulmak istediler. ‘İlim Çin‘de de olsa alınız‘, bir başka ifadeyle ‘Sin‘de de olsa alınız‘, ‘İlim müminin yitiğidir, nerede bulursa onu alır‘ kutlu kelâmları doğrultusunda Türkiye‘de yeniden ilme önem verilmeye başladı." diye konuştu. Eğitim hareketiyle ilme önem verilirken özellikle de Türk insanına bir yandan mana bir yandan da akıl ikliminin aşılanmak istendiğini belirten Özdağ, şöyle konuştu: "Bunu başardılar, çünkü beyin göçü Türkiye için gerçekten kanayan bir yaraydı. Durdurma noktasında çok değerli hizmetlere imza attılar. Okullar kurdular, insanımızı eğitimde ileri ülkelerin düzeyine getirmek için gayret sarfettiler. Bunu sadece Türkiye‘de yapmadılar, dünyanın her tarafında yaptılar. Orta Asya‘da yaptılar, Afrika‘da yaptılar, Avrupa‘da yaptılar, yani beş kıtada Anadolu insanının sesi olmaya, gözü olmaya, kulağı olmaya gayret sarfettiler. Dün Hoca Ahmet Yesevi‘nin yaptığını yaptılar. Bu insanlara müteşekkiriz. Manisa‘daki Şehzade Mehmet Koleji de ilimizin gözbebeğidir. Yetiştirmiş olduğu sporcularıyla, ilim adamlarıyla ahlâklı insanlarıyla çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bizim öncelikli olarak belden yukarı ahlâk anlayışı olan insanlara ihtiyacımız var."

Osmanlı Devleti‘nin yıkılış sürecinde, yabancıların Anadolu topraklarında kurulu 6 bin kayıtlı okulu olduğuna dikkat çeken Özdağ, ekonomik kirizin yaşandığı Yunanistan‘ın bugün Kenya‘da 17 okulu olmasına rağmen bu ülkede sadece beş Türk okulunun bulunduğuna işaret etti. Yurtdışında kurulan Türk okullarının arttırılması ve desteklenmesi gerektiğini belirten Özdağ, "Gönül adamı, bir dava adamı ve fikir adamı olan Allah dostu Fethullah Gülen Hocaefendi‘ye, onunla beraber de milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu milletle beraber hizmetler yapılıyor. Bu millet alicenaptır, kadirşinasttır. Bu millet yine eskisi gibi büyüyecek ve tarih sarkacının yükseldiği bir dönemde bu yetişmiş beyinlerle Türkiye‘yi ekonomi alanında, sanat alanında, siyaset alanında özlediği yerlere ulaştıracaktır. Emeği geçen herkese, çakıl taşından öğretmenine, öğrencisinden idarecisine, velilerine ve buraya dua eden insanımıza, Manisalılara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.