Kavacık‘ta Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1‘İ ağır 2 kişi de yaralandı.

Olay saat 07:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilerde göre olay şöyle gelişti. Giresun Görele‘den, İstanbul‘a yolcu taşıyan İrfan Demir idaresindeki 34 VY 2914 plakalı otobüsün TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde sağ arka lastiği patladı. Otobüs şoförü İrfan Demir, aracı emniyet şeridine çektikten sonra muavin Engin Gülşen (28) ve aynı turizm şirketinde büro görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen yolculardan Ahmet Dede ile birlikte otobüsün patlayan lastiğini değiştirmek için aşağıya indi.

Görevlilerin patlayan lastiği değiştirdiği esnada Ankara istimatinden gelen ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen bir araç, önce otobüsün arka kısmında çalışan görevlilere çarptı ardıdan ise yol kenarındaki çimenlik alana uçtu. Plakası henüz tespit edilemeyen araç sürücüsü daha sonra aracının hakimiyetini toparlayarak olay yerinden hızla uzaklaştı.

Gürültü üzerine araç dışına çıkan yolcular yerde yatmakta olan 3 yaralıya ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılardan şoför İrfan Demir ile Ahmet Dede‘yi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırırken, muavin Engin Gülşen‘in hayatını kaybettiğini tespit etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemede kazaya sebep olan araca ait olduğu sanılan bir dikiz ayna buldu. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda soruşturma başlatan polis, beyaz renkli ve sağ dikiz aynası olmayan aracı aramaya başladı.

Kazaya şahit olan yolcuların yaşadıkları korku gözlerinden okunurken, kazada hayatını yitiren muavin Gülşen‘in söz konusu turizm firmasında yaklaşık 3 yıldır çalıştığı ve 6 yaşında bir çocuğa sahip olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA