Bakan Demir: "Diğer Partilere Oy Verecek Birşey Bulamıyorum"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kendisinin vatandaş gibi düşünerek değerlendirme yaptığını, diğer partilere oy verecek bir şey bulamadığını söyledi. Demir, "Oy veren vatandaşlarımız, seçime bakış açısı noktasında, vekalet edeceklerden daha çok gayret etmeliler ki, isabetli olanı seçsinler" dedi.

Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği‘nin (SAMSİAD) nisan ayı İş Yemekleri Toplantısı, Yelken Kulüp‘te gerçekleştirildi. Toplantıda işadamlarına hitap eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, seçimin yaklaştığını, her partinin kampanyasına başladığını vurguladı. Kedilerinin de partilerine oy istemek ve destek almak için halkın önüne çıkacaklarını belirten Mustafa Demir, halkın her zaman ‘bir siyasi parti yetkililerinin vekaleten yapacakları görev için büyük çaba ve gayret içerisine giriyorlar mı‘

düşüncelerine hakim olacağını kaydetti. Demir, "Oy veren vatandaşlarımız, seçime bakış açısı noktasında, vekalet edeceklerden daha çok gayret etmeliler ki, isabetli olanı seçsinler. Ben de bir vatandaş olarak düşünüyorum, analiz yapıyorum. Öbür partilere oy verecek hiç bir şey kalmıyor. Bizim işimizi biraz kolaylaştırın. Hepimizin gayreti ve varlığı geçmişten aldığımız o güzel medeniyeti devam ettirmek, çocuklarımızın onurlu ve şerefli bir hayat sürmeleri için. Biz biz olalım, önyargıyı bir kenara koyalım.

Ve bunun takibini yapalım" diye konuştu.

Popülist yaklaşımları bir kenara bıraktıklarını ve reel bir yönetim sistemi ortaya koyduklarını kaydeden Demir, seçimlerden sonra da bu durumun böyle olacağını söyledi. Yerel faaliyetler ve hedefler hakkında görüşlerini açıklayan Demir, "Olumsuz günler 2000 yılarından sonra geride kaldı. Bunun memnuniyetini yaşıyoruz. Samsun‘da 2011 yılına geldiğimizde birçok Anadolu kentlerinden daha ileri durumdayız. Fakat sanayi ve ekonominin dünyadaki geçmiş kriz ortamlarının düşünülmesi gerekli. Dünyada ekonomik

istikrarını bozmadan iyi seviyede olan 3-4 ülkeden biriyiz. Ekonomik istikrarı o günlerde göremediğimiz kadar sürdürülebilir bir yapıya kavuşturduk. Samsun‘un değer ortalamasını da Türkiye ortalamasını da ikiyle çarpmalıyız. Samsun‘un gelişme hızı iki katına çıktı. Aynı hızı ve istikrarı sürdürme noktasında devam edeceğiz. Bunu sürdürmek zorundayız. Bu göstergelere en çok katkı sağlayan da işadamlarımız. 2002 yılında 36 milyon dolar ihracat yapılıyorduk, 2010 yılında 400 milyon doların üzerine çıktığını

görüyoruz. Kamu yatırımlarında Samsun‘un 8 yıllık ortalaması, ilk 5 il arasındadır. 2011 yılına geldiğimizde sanayi büyüklüğü birçok Karadeniz ilinden daha fazladır. 10 yıllık süreçte ilk 10 büyük iller arasına Samsun‘u sokmak istiyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye‘de ilk 7 ekonomik büyüklüğü olan iller girmek" ifadelerini kullandı. Demir, Samsun‘un tümüyle doğalgaz kullanan ilk iller arasına girmesini hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Samsun‘da güzel şeyler oluyor. Samsun kenti olarak şanslıyız. Türkiye‘nin önemli meselelerinin konuşulduğu bakanlar kurulunda bakanımız bizleri temsil ediyor. Umarım bu bakanlık devam eder ve bu şansımızı kullanırız. İlin bakanı olmasının avantajlarını var. Bu şansımızı kullanmayı bilmeliyiz" açıklamasını yaptı.

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yönetimine Samsun‘dan kendisinin girdiğini hatırlatarak, konfederasyonun ülkenin gelişmesi ve kalkınmasından taraf olduğunu belirtti. Uğurlu, olumlu gelişmelerin yanında, cari açık tehlikesi konusunda da uyarılarda bulundu. Daha sonra Uğurlu, Bakan Demir‘e teşekkür plaketi verdi. Bakan Demir de yeni üyelere belgelerini takdim etti.

Kaynak: İHA