Liseli Gençler Çanakkale Şehitliği’Ni Ziyaret Etti

Edirne’nin değişik liselerinde okuyan öğrenciler Çanakkale Şehitliği‘ni ziyaret etti.

Edirne’nin değişik liselerinde okuyan öğrenciler Çanakkale Şehitliği‘ni ziyaret etti.

    Özel Başarı Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile NT Mağazaları Edirne Şubesi öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel bir gezi düzenledi. Çanakkale’nin Gelibolu yarımadasına düzenlenen geziye öğrencilerin yanı sıra velileri de katıldı.

    Öğrenci ve velileri rehber eşliğinde Gelibolu‘yu gezerek kitaplarda olduğu Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı alanı daha yakından görme imkanı buldu.

    Tarihe altın harflerle yazılmış bir destanın yazıldığı alanı gezen öğrenci ve veliler son olarak Çanakkale Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti.

    Anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirerek gezilerini kalıcı hale getiren öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bölgeye yaptıkları geziden çok etkilendiklerini söyledi.

    Daha önce bölgeyi kitaplardan okudukları kadarıyla bildiklerini anlatan öğrenciler, gezide hüznü ve gururu bir arada yaşadıklarını anlattı.

    Özel Başarı Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Bülent Cihangir, yurt olarak zaman zaman öğrencilere yönelik bir tür geziler yaptıklarını söyledi.

    Cihangir, Çanakkale’nin Türk tarihi açısından büyük önemi bulunduğu belirterek öğrencilerin burayı mutlaka gezmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

    Yaptığı geziden öğrenci ve velilerin çok etkilendiğini kaydeden Cihangir, benzeri gezilerin yeni yerlere yapılması yönünde öğrencilerden talebin geldiğini ifade etti.

    NT Mağazaları Edirne Şube Müdürü Erhan Altunkaş ise işletme olarak gelen talep üzerine öğrencilerin gezisine katkı yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Altunkaş, gezisi sırasında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılaştıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.