Ahmet Türk: Bölgede Birinci Parti Olacağız

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, 12 Haziran'da yapılacak seçimde bağımsız milletvekili adayı olmak için başvurusunu yaptı. BDP'nin desteklediği Süryani asıllı avukat Erol Dora ile birlikte Mardin İl Seçim Kurulu'na gelen Türk, Parlamento'yu sorunların çözüm yeri olarak gördüklerini belirtti.

Ahmet Türk: Bölgede Birinci Parti Olacağız
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, 12 Haziran‘da yapılacak seçimde bağımsız milletvekili adayı olmak için başvurusunu yaptı. BDP‘nin desteklediği Süryani asıllı avukat Erol Dora ile birlikte Mardin İl Seçim Kurulu‘na gelen Türk, Parlamento‘yu sorunların çözüm yeri olarak gördüklerini belirtti.

Aralarında BDP ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu bir grupla Mardin Adliyesi‘ne gelen Ahmet Türk ve Erol Dora, adaylık başvurusu yaptıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Diyarbakır’dan 6, Mardin’den de 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Türk, "Biz Parlamento‘yu bir çözüm olarak, bir araç olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın taleplerini iletmek için oradayız. Ancak bugün kendi coğrafyamız Kürdistan‘da bizim alacağımız sonuç Kürt halkının sesi olarak yansıyacaktır.

Onun özgürlük talebi olarak yansıyacaktır. Bu nedenle biz bu seçimde halkımızın iradesinin ortaya çıkmasını önemli bir dönem olarak değerlendiriyoruz. Seçimlerde birinci parti olacağız. Artık devlet, Erdoğan ‘en fazla oyu ben alıyorum, Kürtlerin bir talebi yoktur‘ diyemeyecektir. Bu nedenle bu seçim bizim için çok önemlidir.” dedi.

Bağımsız adaylarla Diyarbakır’da çoğunluğu elde etmenin önemli bir mesaj olacağını vurgulayan Türk, Kürt sorununun çözümünü isteyen demokrasi güçlerini yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Türk, "Türkiye’de büyük acılar çekmiş Süryaniler, Ermeniler ve farklı kimlikler ile demokrasi mücadelesini vermek bizim için önemlidir.” şeklinde konuştu.

BDP‘nin desteklediği bağımsız aday Erol Dora ise Süryanilerin bölgenin en eski yerli haklarından birisi olduğunu söyledi. Dora, "Maalesef nüfusu azalmış durumdadır. Tekrar bu kültürün egemen olması ve kardeş halkların birlikte yaşamasına vesile olmasını istiyoruz. Türkiye’deki etnik grupların sorunlarının çözümünde biz de aracı olmalıyız. Bu nedenle böyle bir müracaat yapmış bulunmaktayız. Bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz." diye konuştu.