Osmaniye Emniyet Müdürü Ceren: Aile İçi Şiddeti Engellemeye Çalışıyoruz

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Atatürk Caddesi üzerinde açtığı stantta aile içi şiddetle mücadele el kitabı ve şiddet ile ilgili broşürler dağıttı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Atatürk Caddesi üzerinde açtığı stantta aile içi şiddetle mücadele el kitabı ve şiddet ile ilgili broşürler dağıttı.

Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, aile içi şiddetin engellenmesi ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Müdür Ceren, suçluların cezalandırılması şiddet mağdurlarının korunması ve desteklenmesi konusu ile ilgili kadınlara, aile içi şiddetle mücadele el kitabı ve şiddet ile ilgili broşürler hazırlandığını ifade etti.

İnsan hakları ihlali olan aile içi şiddetin gelir ve eğitim düzeyi ne olursa olsun farklı toplumlarda, farklı kültürlerde yaşayanların ortak sorunu olduğunu vurgulayan Ceren şöyle konuştu: “Aile içi şiddet birçok kadının eğitim ve çalışma olanaklarından mahrum olmasına, sakat kalmasına hatta ölmesine neden olabilmektedir. Aile içinde kadınların maruz kaldığı şiddet, yakın zamanlara kadar tüm dünyada aile içi mahrem bir sorun olarak görülmekteydi. Ancak bugün kadına yönelik aile içi şiddet, geniş bir toplumsal çerçevede sosyo-kültürel bir sorun olarak ele alınmakta, kadının insan hakları ihlali ve bir halk sağlığı problemi olarak kabul edilmekte ve önlenmesi için tedbirler geliştirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik aile içi şiddet, insan onuruna yapılan bir saldırı olarak kabul edilmekte ve kadının en temel insan haklarının ihmali olarak görülmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddet konusundaki bu anlayış yasalarımıza özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler ile yansıtılmıştır. Bu düzenlemeler ile aile içi şiddet uygulayan kişilere yönelik cezalarda artırılmıştır. Bunun yanında aile içi şiddet uygulayanların sağlık kuruluşlarında muayene ve tedavi görmelerine imkan sağlayan düzenlemeler de yapılmıştır.”