E.Ü’De Çağdaş Din Hareketleri Konulu Konferans

Erzincan Üniversitesi(E.Ü) öğrenci kulüplerinden Suskun Deniz Kültür-Sanat Kulübü tarafından düzenlenen ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.

Erzincan Üniversitesi(E.Ü) öğrenci kulüplerinden Suskun Deniz Kültür-Sanat Kulübü tarafından düzenlenen ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çağdaş Din Hareketleri” konulu bir konferans düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, rektör yardımcıları ve fakülte dekanlarının yanında öğretim elemanları ve öğrenciler de katıldı

Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, konuşmasında dini hareket olarak ortaya çıkan ve özellikle gençliği hedef alan sapkın hareketlerin belirgin özelliklerine dikkat çekti.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Rafet Özkan; Çağdaş dini hareketler, 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra ortaya çıkan sahte dinleri bir başka ifadesiyle sapkın akımları ifade eden bir kavramdır. Esasen bunlar gerçek anlamda bir dini hüviyete sahip olmamakla birlikte, kendilerini “dini” diye tanımladıklarından dolayı bunlar “dinimsi”, “sapkın” akımlar olarak da değerlendirilmektedir. Bazen de bunların çoğu 15-25 yaş arası gençliği hedef aldıkları için bunlara “gençlik dinleri” ifadesi de kullanılmaktadır.

Yaklaşık iki saat süren konferansın ardından Erzincan Üniversitesi Rektöri Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından Prof. Dr. Özkan‘a plaket verildi.

Kaynak: İHA