"Degısen Dunya Duzenınde Kentsel Kalıte" Panelı

Kayseri Buyuksehir Belediye Baskani Mehmet Ozhaseki, Kayseri‘de bir gunde 139 fabrikanin temelini attiklarini ifade ederek, "Gelisen sehirlerde ilk olarak birlikteligin oldugu goruluyor ve bu Kayseri‘de mevcut" dedi.

Kayseri Buyuksehir Belediye Baskani Mehmet Ozhaseki, "Degisen Dunya Duzeninde Kentsel Kalite" konulu panele katildi. Panelin ‘Kentlerin Gelecegi‘ adli oturumunda soz alan Ozhaseki, "Yasadigimiz cagda gunumuzde en onemli olgu degisim olgusu. Bu degisimde cok hizli yasaniyor. Aklimiza gelecek her alanda bu degisim yasaniyor. Boyle bir cagda degisimi dogru algilamamiz gerekiyor. Bu degisimi dogru algilayamazsak bulundugumuz kurumlar geriye gider" diye konustu.

Turkiye‘de cok sayida ilin geri kaldigini ancak on plana cikan ve gelisen bazi illerin ise bazi ozellikleri oldugunu anlatti. Ozhaseki, "Gelisen sehirlerde ilk olarak birlikteligin oldugu goruluyor ve bu Kayseri‘de mevcut. Ikinci olarak ise gelisen bu illerin ic dinamiklerini harekete gecirdikleri goruluyor. Biz de Kayseri‘de ic dinamikleri harekete gecirdik" dedi.

Kayseri‘de bir gun icerisinde 139 fabrikanin temelini attiklarini hatirlatan Ozhaseki, Kayseri‘nin ozellikle ticaret bakimindan cok tecrubeli oldugunu ve halkin ticarete yatkin oldugunu kaydetti. Belediye olarak ne altyapi, ne ulasim ne de baska bir sorunlarinin oldugunu ifade eden Ozhaseki, daha sonra Kayseri‘de hayata gecirecekleri projelerden bahsetti.

Fulya Kultur ve Kongre Merkezi‘nde gerceklestirilen panele, Izmir Buyuksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu, Samsun Buyuksehir Belediye Baskani Yusuf Ziya Yilmaz ile Besiktas Belediye Baskani Ismail Unal da katilarak faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi.

Kaynak: İHA