Yök Adana Teknoloji Ve Bilim Üniversitesi’Nin Kurulmasını Onayladı

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Adana’nın ikinci devlet üniversitesi olacak Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’nin kurulmasına onay verdi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Adana’nın ikinci devlet üniversitesi olacak Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’nin kurulmasına onay verdi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, YÖK’ün onay verdiği Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’ne Çukurova Üniversitesi’nden 3 bin öğrencinin verileceğini söyledi. Bazı mühendislik fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Ceyhan’daki Mühendislik Fakültesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Meslek Yüksek Okulu’nun da bu üniversite bünyesinde olacağını vurgulayan Akınoğlu, Adana’nın ikinci üniversitesinin TBMM’de onay verilmesinin ardından kurulum çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

‘KIBRIS’A TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ‘

Rektör Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Magosa İskele Bölgesi’nde kuracağı kampuste ilk olarak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi kurulması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi tarafından kabul edildiğini belirterek, ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanan protokol, kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından, Bakanlar Kuruluna sunulacağını aktardı.

Bakanlar Kurulu Kararı’nın, Resmi Gazetede yayınlanması ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti fonlarından, kampus kurma çalışmaları başlatılacağını anlatan Akınoğlu, “Bütün projeler tamam. Uygulama aşamasına geldik.” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Tarım Bakanı Zorlu Töre’nin Çukurova Üniversitesi ziyaretinde üniversite çalışmalarının konuşulduğunu vurgulayan Akınoğlu, Kıbrıs’ta farklı bölümleri de açacaklarını sözlerine ekledi.