Yeni Milasspor’Da Zor Günler Yaşıyor

Ekonomik sorunlarla boğuşan Yeni Milasspor’da med-cezir yaşandı.

Ekonomik sorunlarla boğuşan Yeni Milasspor’da med-cezir yaşandı. Paralarını alamadıklarını öne süren 8 futbolcu, yönetime rest çekti. Yönetim parayı buldu, futbolcular Turgutreis maçına çıkma kararı aldı. Ancak, teknik direktör Akın Çilek karşılıklı anlaşmayla istifa etti; yerine İzmir’den Ali Sütçü çağırıldı. Yeni Milasspor Başkanı Halil İbrahim Gülen, kulübe Milas Belediye Başkanlığı haricinde maddi bir destek olmadığını söyledi. Başkan Gülen; “Başkanlığa geldiğime pişman oldum. Sağlık sorunlarım oluştu.”dedi.

Ekonomik sorunlarla birlikte futbolda alınan başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Yeni Milasspor’da son yaşanan gelişme yeni önlemler paketini getirebilir. Hafta sonu oynanacak Turgutreis karşılaşması öncesi yönetimden bazı alacaklarını tahsil edemediklerini ileri süren 8 Yeni Milasspor’lu futbolcu, geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında taleplerini iletti. Gergin başlayan toplantıda karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından Yeni Milasspor çalıştırıcısı Akın Çilek, anlaşmayla istifasını sundu. Çilek’in yerine İzmir’den Ali Sütçü göreve çağrıldı.

Yeni Milasspor Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gülen, futbolcuların tümüyle istifası gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ücretlerinin ödenmesini talep ettiklerini ve bunun da yerine getirildiğini açıkladı. Gülen, kulübün ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu söyledi.

Gülen, Çilek’in istifasına ilişkin soruyu, “Akın Çilek değerli bir insan. Futbolda geleceği olan bir çalıştırıcı. Yönetimimize böyle bir öneri sunuldu. Kulübün geleceği ve farklılaşabilme adına yönetimimiz bu istifayı kabul gördü. Sayın Çilek’in yerine Milas takımlarını ve bölge futbolcularını iyi tanıyan İzmir’den Ali Sütçü’yü göreve davet ettik. O da sağ olsun, hiçbir ön şart aramaksızın kabul etti.” dedi.

AYLIK GİDER 60 BİN LİRA

Bölgesel Amatör Lig takımları içinde 2 milyon TL’ye yakın bütçesi bulunan takımlarla kısıtlı bütçeyle mücadele ettiklerini ve tüm bunlara rağmen yine de iyi mücadele örnekleri sergilendiğini aktaran Gülen, “Kulübümüze geçtiğimiz günlerde yapılan deve güreşinden aktarılan para 50 bin TL. Ancak kulübün altyapı, maaşlar vs. gibi giderleriyle aylık 60 bin TL harcaması bulunuyor. Takım hafta sonları kampa gidiyor. Personele aylık ödemeleri yapılıyor. Geçmiş dönemlerden biriken SSK borçlarıyla karşı karşıya kaldık. Tabakhane Garajı, pazaryerindeki otoparktan gelirimiz var. Şehir Terminali’nden de gelir elde ediyorduk ancak otomasyon sistemine geçince bu durduruldu. Gelirlerimiz yeterli değil. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat haricinde kulübe destek maalesef yok. Bir baskı, özellikle 100’e yakın taraftarın baskısıyla bu göreve geldim. Ancak geldiğime pişman oldum. Sağlığım bozuldu.” şeklinde konuştu.

Gülen, takımda 8 oyuncunun takımı terk edip gittiğiyle ilgili iddiaları yalanlayarak, “Böyle bir durum kesinlikle yaşanmadı. Futbolcularımız, bize ‘Alacaklarımız ödenmezse Turgutreis maçına çıkmayız’ şeklinde bir taleple geldiler. Biz de yönetim kurulu olarak bu sorunu çözdük. Takımı terk edip gitme diye bir şey söz konusu değil. Bu söylentiler, belirli çevreler tarafından kasıtlı olarak dile getiriliyor.” şeklinde konuştu. Takımın geleceğine ilişkin önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade eden Gülen, Yeni Milasspor taraftarlarını takımlarına bu zor günlerinde daha fazla destek olmaya çağırdı.

Kaynak: İHA