Sungurlu‘nun Kızılay Dedesi İstifa Etti

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde ‘Kızılay Dede‘ olarak tanınan ve 22 yıldır Sungurlu Kızılay Şube Başkanlığı‘nı yapan İhsan Özsaray görevinden istifa etti.

İlerleyen yaşına rağmen 22 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyleyen 77 yaşındaki İhsan Özsaray, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "22 yıldır Türk Kızılayı Sungurlu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Mevcut binamızda ve yardım hizmetlerinde elimizden gelen tüm özveriyi sarf ederek, şahsımızla değil, tüm çalışan ekibimizin birlik, beraberlik ve gayretiyle belirli bir yere getirmiş ve bayrak yarışında biz bayrağı alarak bu noktaya kadar getirmiş bulunuyoruz. Bundan

sonra geri kalan yönetim ekibimiz görevine aynı şevk ile devam edeceğine inanıyorum" dedi.

8 Mart 2011 günü itibariyle sağlık ve şahsi işleri nedeniyle yönetimden ayrıldığını açıklayan Özsaray, "Bu süre içerisinde Sungurlu Kızılay Şubesi yerel basının büyük desteğini görmüştür. Bundan dolayı basın camiasındaki tüm çalışan arkadaşlara Türk Kızılayı‘na hizmetlerin yürütülmesinde, yardımını ve özel desteği geçen resmi daire amirlerine ve çalışanlarına, sivil toplum örgütlerine, sendika temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür eder, ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımı arz ederim" diye konuştu.

Özsaray‘ın istifası ile Kızılay Şube Başkanlığı‘na Başkan Yardımcısı Elvan Küçükevcilioğlu getirildi.

Kaynak: İHA