Belediye Başkanından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Jesti

Berlin‘de düzenlenen turizm fuarına katılacak olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle görevini kadın belediye meclis üyesi Belgin Akpınar‘a bıraktı.

Sabah saatlerinde belediyeye gelerek başkanlık görevine başlayan Belgin Akpınar, Başkan Ülgür Gökhan‘ın jestine teşekkür ederek, "Keşke her gün kadınlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi güzel şeyleri kutlasa. Biliyorsunuz devamlı kadınlar şiddet görerek her gün gazetelerde ve diğer basın yayın organlarında yer alıyor. Kadın her zaman yücedir. Allah‘ın kadına vermiş olduğu annelik çok önemli ve ulvi bir görevdir. O yüzden kadınlarımız her zaman kutsaldır.Toplumu bir kuş olarak düşünürseniz, toplumun

bir kanadı kırık olursa o toplum hiçbir zaman yükselemez. Kadınların her zaman erkeklerle el ele olmasından yanayım. İnşallah bugünleri biz görmesek de belki ileride torunlarımız görür" dedi.

Konuşmasında kadının siyasetteki önemine de değinen Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, "Kadının siyasetteki yeri çok önemli. Kadın her girdiği yere estetik olarak da güzellik veriyor. Bir defa sakinlik ve güzellik oluyor. Ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde belediye başkan vekili olarak buradayım. Buradan belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bunu onun çok nazik bir jesti olarak görüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, belediye çalışanları tarafından Başkan Vekili Belgin Akpınar‘a 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle çiçek armağan edildi.

Başkan Gökhan Almanya‘dan dönene kadar vekillik görevini Belgin Akpınar yürütecek.

Kaynak: İHA