Niğde‘ye İki Yeni Sağlık Hizmetleri İstasyonu

Niğde‘nin Ulukışla ve Bor ilçesinde iki yeni sağlık hizmetleri istasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Acil sağlık hizmetleri istasyonlarının açılışlarına Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ile Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Acil sağlık hizmetleri istasyonlarının açılışında konuşan Vali Alim Barut, devletin ihtiyaç duyulması halinde her hizmeti anında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini ifade ederek, "Otoyol köyümüze, ilçemize, ilimize kadar geldi. Bunun büyük faydaları var. Tabii ki olumsuzlukları da olacak. İşte bu olumsuzlukları en aza indirmek için, insanımıza gelecek zararı en aza indirmek için hizmet halkası devam ediyor. Devlet vatandaşına hizmet etmek için var. Dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanılması, insanımıza, insanlığa faydalı olması hepimizin dileğidir. Ama şöyle de bir dua ediyoruz. Allah ne eksikliğini versin, ne de ihtiyaç haline getirsin. Sağlık hizmetleri böyle hizmetlerdir. Olmaması büyük bir eksikliktir, olup da ihtiyaç duyulmaması bizim temennimiz. Bu hizmetlerin getirilmesinde en başta Milletvekillerimize ve uygulamada görev alan Valilik ile Sağlık Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca Kızılca Belediyesi ve Eminlik Muhtarlığı‘na da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmetler hayırlı uğurlu olsun, insanımıza faydalı olsun, en az ihtiyaç duyulsun" dedi.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter de, sağlık alanında yapılan birinci önemli olayın Niğde‘nin aile Hekimliğine geçmiş olması, ikinci önemli olayın ise 112 Acil sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi olduğunu belirterek; "Bugün açılışını yapmakta olduğumuz Bor 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Ulukışla 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu‘muzun araç ve ekipmanlarını tamamladık. Sağlık Bakanlığı atamaları ile personel sayılarını da tamamladık. Daha önce 8 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz varken bu açılışlarla beraber sayı 10‘a yükseldi. Ambulans sayımız da 35 oldu. Kurulan acil sağlık istasyonlarımız en uzak yerleşim yerlerine 10-15 dakikada, otoban kazalarına da en geç 10 dakikada ulaşılabilecek seviyededir" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu ise, "Sağlık alanında yapmış olduğumuz yeniliklerin birini daha hizmete sunmaktan gurur ve onur duymaktayım. 24 saat hizmet verecek olan acil sağlık hizmetleri istasyonunda emeği geçen Valimize, Sağlık Bakanlığı‘mıza ve Sağlık Müdürlüğü‘müze teşekkürlerimi sunar hayırlı uğurlu olmasını dilerim" diye konuştu.

Kaynak: İHA