Bangladeş, Ra‘s Cedir Sınırında Vatandaşlarına Pasaportlarını Ulaştırdı

Libya‘dan kaçarak Tunus‘a giriş yapan ve günlerdir Birleşmiş Milletler‘in kurduğu çadır kentte barınan Bangladeşliler için ülkeleri sonunda girişimde bulundu.

İl Defterdarı Arif Kavalcı, Torba Yasası‘ndaki faiz indirimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 6111 sayılı yasanın bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili yasal düzenlemeler içerdiğini hatırlatan Kavalcı, "Bu yasa yapıldı ve yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla bu yasanın kolaylığından tüm mükelleflerimizin faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Gerek gelir vergisi gerek KDV gerekse Stopaj vergilerinde kolaylık sağlanacak ve taksitlendirme yapılacaktır. Bu taksitlendirmeler

31 Ekim 2010 tarihinden önce kesinleşmiş vergi alacakları için geçerlidir. Bu tarihten önce beyana dayalı vergilerde tahakkuku kesinleşmişse bütün bu vergilerle ilgili gerekli taksitlendirmeler yapılacaktır. Bu taksitlendirmeler yapılırken hesaplamalar Tefe ve Tüfe değişim oranlarına göre yapılacaktır" dedi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle bu tarihten önce gecikme zammı, gecikme faizi veya faiz gibi alacaklardan vazgeçildiğini söyleyen Kavalcı, "Borçlar Tefe ve Tüfe endeksine göre hesaplanarak, 18 ay süreyle taksitlendirme yapılıyor. Bu uygulama dava konusu olmuş alacaklar için de geçerlidir. Bunun dışında vergi artırımında bulunan mükelleflerimiz de gerekli artırımlarda bulundukları takdirde herhangi bir inceleme yapılmayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA