İki Liderin İzmir’De Verdiği Fotoğrafa Gölge Düşüren Chp‘Li Serbest Bırakıldı

İzmir‘de iktidar ve muhalefet liderlerini buluşturan açılışta, yaptığı çıkışla gerginliğe neden olan CHP‘li serbest bırakıldı.

İzmir‘de iktidar ve muhalefet liderlerini buluşturan açılışta, yaptığı çıkışla gerginliğe neden olan CHP‘li serbest bırakıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de hükümet ile belediye işbirliğiyle yapılan Egeray hattının İZBAN kısmının açılışında buluşmuştu. İki liderin birlikte kurdele kesip tren kullandığı buluşmaya CHP‘li Sinan Yaman isimli kişi gölge düşürmüştü. Tarihî Alsancak Garı’ndaki açılış töreninde Başbakan Erdoğan konuşmak üzere kürsüye çıktığında Yaman‘ın "Burası gâvur İzmir değil. Sandığa gömeriz ya da denize dökeriz." şeklinde bağırması büyük tepki çekmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü‘nde aşçılık yaptığı ve CHP Buca İlçe Gençlik Kolları üyesi olduğu belirlenen Yaman, anayasa değişikliği referandumu sürecinde de broşür dağıtan AK Partili gençlere saldıran grubun içinde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Başbakan’ı protesto eden Sinan Yaman, bugün sabah saatlerinde savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yaman, olayı neden yaptığını ise şöyle anlattı: “AK Parti, CHP ve valilik, ortak bir centilmenlik anlaşması yapmıştı. AK Parti, bu anlaşmaya uymayarak açılış alanına partilileri aldı. Biz genel başkanımız çıktığı zaman hiçbir şekilde slogan atmadık. Onlar genel başkanları Başbakan kürsüye çıktığı zaman slogan attı. Nezaket anlaşmasına uymadıkları için ben de tepkimi göstermek adına slogan attım.”

Dünkü açılışın yapıldığı alana akredite olmayanların alınmadığı, davetlilerin tek tek kimlik kontrolünden sonra girebildiği, basın mensuplarının isminin de yakalarındaki sarı basın kartına rağmen listeden kontrol edildiği hatırlatılarak, bütün bu tedbirlere rağmen salona nasıl girdiği sorulan Yaman, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kendisine konuşma yasağı getirdiğini söyleyerek cevap vermedi.

İEF AÇILIŞINDA SANAYİ VE TİCARET BAKANI DA PROTESTO EDİLMİŞTİ

79. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) açılışı da benzer bir protestoya sahne olmuştu. Açılış töreninde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kürsüye çıktığında CHP‘liler tarafından protesto edilerek bir süre konuşması engellenmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, olaya müdahale ederek Bakan Ergün‘den özür dilemişti.