6 Köyün Kanalizasyon Çalışmalarına Başlandı

Gaziantep‘in Araban ilçesine bağlı 6 köyün kanalizasyon çalışmasına Araban Kaymakamı Fethullah Duman‘ın girişimleri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan‘ın takibi ile başlandı.

Milletvekili Mehmet Erdoğan başta olmak üzere Araban ilçesi eski Kaymakamı Orhan Balcı‘nın girişimleri sonucunda, ilçeye bağlı Altınpınar, Ziyaret, Küçüklü, Aşağı Karavaiz, Aşağı Yufkalı ve Çiftekoz köylerinde kanalizasyon çalışması talebinde bulunuldu. Muhtarların talebi üzerine köyleri gezerek sorunu yerinde tespit eden Kaymakam Balcı, 2009 yılında gerekli projeleri başlatarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı‘na gönderdi. Projelerin onaylanması için milletvekili Mehmet Erdoğan büyük destek verdi.

Köylerin kanalizasyon projelerinin onaylanmasının ardından her köye kanalizasyon yapılması için 39‘ar bin TL ödenek gönderildi. Ödeneğin yetersizliği nedeniyle Kaymakam Orhan Balcı döneminde yapılamayan 6 köyün kanalizasyon kazı çalışmaları Kaymakam Fethullah Duman‘ın girişimleri sonucunda başladı.

Köylerine kanalizasyon yapımı için kazı çalışmalarına başlandığını belirten Aşağı Yufkalı Köyü Muhtarı Seyit Yeter, "Milletvekili Mehmet Erdoğan Kaymakam Fethullah Duman‘a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Köyümüzün içinden açıktan akan atık sular, özellikle yaz aylarında çevreye pis koku saçıyordu. Buralarda oluşan sineklerle haşerelerden çocuklarımız sık sık hasta oluyordu. Kanalizasyon sayesinde köyümüz temiz ve sağlıklı bir köy ortamına kavuşacak. Bizlerde sık sık hastalıklarla mücadele

etmekten kurtulacağız" dedi.

Kaynak: İHA