Rüşvet Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı

Konya‘nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 4‘ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü‘nde görevli bazı kamu görevlilerinin Beyşehir‘de faaliyet gösteren tüfek imalatçılarından bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiaları üzerine Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı‘na bağlı ekipler harekete geçti. Gizlilik içerisinde yürütülen müşterek operasyon Jandarmaya ait sivil ekip ve araçlarla gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında aralarında Konya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü‘nde görevli bazı kamu personelinin de bulunduğu toplam 7 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulamalarının ardından Beyşehir Adliyesi‘ne sevk edildi. 7 şüpheliden 4‘ü sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında tutuklama kararı verilen kamu görevlileri A.Ö. ve H.O. ile tüfek imalatçıları H.H. ve N.D. cezaevine gönderilmeden önce jandarma tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi‘ne getirildi.

Jandarma nezaretinde sağlık kontrolü için acil servise getirilen şüphelilerin yakını olduğu ileri sürülen bazı kişiler, hastane önünde gazetecilerin görüntü almasına engel olmak istedi. Ceketiyle görüntü alınmasına engel olmaya çalışan kişi gazetecilere tehdit ve küfürler ederek saldırmak istedi. Arbede üzerine, jandarma ile hastane güvenlik görevlileri ve araya giren vatandaşlar saldırgana müdahalede bulunarak etkisiz hale getirdi.

Rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan 4 kişi sağlık kontrolünün ardından cezaevine götürüldü.

Kaynak: İHA