Samed Dede Derneği Başkan Güler: Sağduyulu Aleviler Mitinge Katılmaz

Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği Başkanı Veli Güler, İzmir‘de 6 Mart 2011 Pazar günü yapılacak Alevi Mitingi‘ne, sağduyulu ve inançlı bir tek Alevi‘nin dahi katılmayacağını söyledi.

Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği Başkanı Veli Güler, İzmir‘de 6 Mart 2011 Pazar günü yapılacak Alevi Mitingi‘ne, sağduyulu ve inançlı bir tek Alevi‘nin dahi katılmayacağını söyledi. Güler, düzenlediği basın toplantısında, bazı derneklerin her seçim arifesinde ortaya çıktığını, Aleviliği basamak yaparak gizli amaçlarına ulaşmak istediğini iddia etti. Güler, “Mitinge İzmir dışından kimseyi getirmezlerse 200‘den fazla Alevi gelmez. Kim gelir? Siyasi partiler, hükümet karşıtları, başka çıkar peşinde olanlar katılır.” dedi.

Dernek Başkan Güler, mitinge Hacı Bektaş ve Pir Sultan dernekleri dışında hiçbir Alevi derneğinin katılmayacağını savundu. Alevi çalıştaylarında hükümete taleplerini ilettiklerini vurgulayan Veli Güler, “Beş isteğimizi ilettik, olumlu karşılandı ve yerine getirildi.” şeklinde konuştu. Güler, cumhuriyet tarihi boyunca ihmal edilen ve görmemezlikten gelinen Alevi-Bektaşi Müslümanların mağduriyetinin AK Parti hükümeti döneminde ilk defa ciddi olarak ele alındığını ve çözülmesi için ciddi çaba harcandığını dile getirdi. Bazılarının bu gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Güler, şunları söyledi: “İnançlarımız gereği, bize bir adım atana on adım atmamız gerekirken bazı kendini bilmezler, Aleviler adına toplumda çatışma istiyor. Davamız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil.”