Protestocu Üniversitelilere Çadırda İleri Demokrasi Dersi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi‘nde (OMÜ) uzaklaştırma cezası alan 15 öğrenci için kampüste eylem yapan gruba, öğretim görevlileri tarafından çadırda ‘ileri demokrasi‘ dersi verildi.

Samsun OMÜ‘de 15 öğrencinin okuldan uzaklaştırıldığı gerekçesiyle kampüs içinde kurdukları çadırda 5 gündür eylem yapan Öğrenci Kolektifi üyelerine, CHP Atakum Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emine Kandemir ve diğer kadınlar tarafından battaniye dağıtıldı. Soğuk havaya aldırmadan gece-gündüz çadırda kalan öğrenciler, okuldan uzaklaştırmaların durdurulmasını istedi.

Uygulama sona erdirilene kadar çadırda kalacaklarını belirten Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ertuğrul Çelik, "Üniversiteden uzaklaştırmalara karşı 5 gündür geceli gündüzlü burada bekliyoruz. Üniversitede herhangi bir sosyal etkinliğe, herhangi bir demokratik tepkiye rektörlüğün tahammülü yok. Biz de burada uzaklaştırmaların geri çekilmesi için eylemimizi sürdürüyoruz. Uzaklaştırmalar durup ceza alan arkadaşlarımız üniversiteye dönene kadar eylemimiz devam edecek" dedi.

Öğrencilere destek vermek için eylem çadırına gelen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Öztürk ve Araştırma Görevlisi Özgür Narin ile Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Canani Kaygusuz ise, öğrencilerle ‘ileri demokrasi‘ üzerine söyleşi yaptı. Dr. Özgür Öztürk, "Biz buraya üniversite öğrencilerine destek olmak üzere geldik. Üniversitelerin öğrencilerden korkmak yerine özgür, bilimsel ve demokratik eğitimi yaşatabilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA